Koko perhe luontoon

Lähiluonto tarjoaa kaikenikäisille monipuoliset mahdollisuudet virkistäytymiseen, rentoutumiseen, kuntoiluun ja hauskaan leikkiin ja yhdessäoloon. Luonnossa liikkuminen tukee koko perheen hyvinvointia ja auttaa jaksamaan arjen keskellä. Tältä sivulta löydät vinkkejä perheen yhteiseen ulkoiluun ja liikuntaan omassa lähiympäristössäsi. 

 

30 vinkkiä perheiden ulkoiluun
löydät tästä linkistä (PDF avautuu uuteen välilehteen)


Lahjakortti tuhannen tähden ravintolaan
Anna läheiselle lahjaksi ihana iltapalaretki pimenevässä illassa. Varaa reppuun lemppari-iltapalaa, lämmintä kaakaota, mehua tai glögiä ja vähän herkkuja. Ota mukaan tasku- tai otsalamput, istuinalustat ja pari turvallista ulkolyhtyä ja menkää yhdessä lähikalliolle tai muuhun mukavaan paikkaan nauttimaan iltapala. Unohtakaa kiire ja nauttikaa illasta ja toistenne seurasta.

 

Luontokuntosali

Luonnon oma kuntosali on avoinna ympäri vuoden ja sinne on ilmainen ja vapaa pääsy kaikille. Puut, kannot, kivet, mättäät ja epätasainen alusta tarjoavat puitteet kokonaisvaltaiseen harjoitteluun, jossa vain mielikuvitus on rajana. Katso vinkkimme lihaskunto- ja kehonhallintaharjoitteluun täältä.

Polkujuoksu ja luontoparkour

Polkujuoksu on nimensä mukaisesti juoksua poluilla. Koko perheen lajin siitä saa, kun unohdetaan kilometrien nieleminen ja lisätään matkan varrelle hieman luontoparkouria. Eli yritetään kulkea mahdollisimman suoraviivaisesti ja sulavasti hyödyntäen luonnon eri elementtejä. Lisää vinkkejä löydät täältä (PDF, avautuu uuteen välilehteen). 

Pyöräily

Pyöräily itsessään on jo mukavaa puuhaa koko perheen kanssa. Mutta tiesitkö, että pyöräillen voi myös pelata ja leikkiä!? Saippuakuplien pyydystäminen, peilin leikkiminen tai erilaisten taitoratojen läpi pujottelu pyöräillen tuovat vaihtelua pyöräilyyn myös kehittävät pyöräilytaitoja aivan huomaamatta. Myös helpoilla lähipoluilla voi hyvin pyöräillä, vaikkei maastopyörää omistaisikaan. Katso lisää vinkkejä koko perheen maastopyöräilyyn täältä.

Retkelle lasten kanssa

Päiväretki omassa lähiluonnossa on mitä yksinkertaisinta ulkoilua. Lasten kanssa retkeillessä kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti muutamiin seikkoihin: retki suunnitellaan lasten jaksamisen mukaan, kaikilla on sopivat ja säänmukaiset varusteet ja mukaan pakataan maistuvat eväät. Kurkkaa vinkkimme onnistuneeseen perheretkeen täältä.

Lisää hauskoja vinkkejämme monipuoliseen ulkoiluun: