Viisi vinkkiä perheen polkujuoksulenkille

Polkujuoksu tarjoaa mahtavan mahdollisuuden yhdessäoloon ja luonnossa liikkumiseen. Samalla laji kehittää motorisia taitoja ja tasapainoa. Lue vinkit perheen polkujuoksulenkille, joka yhdistää liikunnan iloa ja luonnon ihmettelyä.

Perheen kanssa poluilla juokseminen voi olla hauskaa seikkailua, joka innostaa kaikenikäisiä liikkumaan ja nauttimaan luonnosta. 

1.Suunnittele mielenkiintoinen reitti

Ennen lenkille lähtöä kannattaa suunnitella reitti huolellisesti. Valitse vaihteleva ja mielenkiintoinen polku, jossa on kumpareita, puroja ja muita jännittäviä kohteita luonnossa. Vältä kuitenkin liian jyrkkiä nousuja ja laskuja, ja kierrä mahdolliset riskipaikat. Voitte myös yhdessä tutkia karttaa ja valita reitin, joka sopii koko perheelle.

2. Huomioi eri-ikäiset ja -tasoiset juoksijat

Kun suunnittelet lenkkiä, muista ottaa huomioon perheenjäsenten erilaiset taidot ja kunto. Valitse lenkin pituus ja vauhti sen mukaan, että kaikki voivat nauttia juoksemisesta. Tarvittaessa voitte myös jakaa porukan eri ryhmiin, jotta jokaiselle löytyy sopiva haaste.

3. Yhdistä luontoparkouria lenkkiin

Polkujuoksulenkkiä voi maustaa luontoparkour-elementeillä, jotka lisäävät hauskuutta ja haastetta juoksuun. Kokeilkaa esimerkiksi ottaa vauhtia oksista, loikkia puunrunkojen yli tai tasapainoilla kivillä ja puunrungoilla. Muistakaa kuitenkin aina ottaa huomioon turvallisuus ja valita sopivia haasteita oman taitotason mukaan.

4. Pysähtykää ihmettelemään matkan varrella

Lenkillä kannattaa ottaa aikaa pysähtyä ja ihmetellä luonnon kauneutta. Tutkikaa mielenkiintoisia kohteita ja kannustakaa toisianne löytämään uusia asioita luonnosta. Pitäkää sopivassa kohdassa evästauko ja nauttikaa ajasta luonnon keskellä.

5. Järjestäkää perheen oma spurttikisa

Lopuksi voitte järjestää perheen oman spurttikisan, jossa jokainen suunnittelee oman lenkin tai lyhyen radan, jonka kaikki juoksevat läpi. Hauskojen ja haastavien ratojen suunnittelu innostaa kaikki osallistumaan ja kehittämään juoksu- ja suunnistustaitojaan.

Polkujuoksu perheen kanssa tarjoaa loistavan tavan liikkua yhdessä ja nauttia luonnosta. Muistakaa pitää hauskaa.