Näin pakkaat ja säädät rinkan oikein

Rinkka on patikkavaeltajan yleisin kantolaite. Tärkeää on valita se mittojen mukaan ja säätää niin, että paino jakaantuu tasaisesti eikä rinkka paina, hierrä tai tunnu muuten epämukavalta. Tavarat on suositeltavaa pakata kokonaisuuksina erillisiin vedenpitäviin ja erivärisiin pusseihin, jolloin varavaatteet ja ruokailuvälineet löytää helposti.

Valitse retkellesi sopiva rinkka

Näin pakkaat rinkan


POHJALLE. Makuupussi ja tavarat joita tarvitset vain yöllä. Poikkeuksena tasku- tai otsalamppu.

KESKELLE. Raskaimmat tavarat, kuten ruoka, retkikeitin ja keittovälineet lähelle selkää. Näin rinkan painopiste saadaan lähelle omaa painopistetta ja saavutetaan tukeva kokonaisuus. Laita pehmeät ja kevyemmät tavarat näiden ympärille kuten ylimääräiset vaatteet.

PÄÄLLE. Kevyemmät tavarat, kuten päivän aikana tarvittavat varusteet ja lisävaatteet.

LÄPPÄ- JA SIVUTASKUIHIN. Vetoketjullisissa läppä- ja sivutaskuissa välipalat, aurinkolasit, vessapaperi, pyyhe, otsalamppu, aurinkorasva, ensiapulaukku ja muut tärkeät tavarat. Kartta ja kompassi, ellei takin tai housujen taskuissa.

MUIHIN TASKUIHIN. Voit sailyttää, hatun, hanskat ja sadevarusteet "sullontataskuissa". Juomapullo kulkee avonaisessa sivutaskussa. Joissakin rinkoissa on kätevä vyötasku pieniä tavaroita varten.

ULKOREMMEIHIN. Ulko- ja sivuremmeihin voi kiinnittää makuualustan, vaellussauvat ja teltan kepit.

Katso video rinkan pakkaamisesta

 

 


1. Tasapainohihna 45 asteen kulmasssa rinkan pussiosasta olkaviilekkeeseen 2. Olkaviileke kauttaaltaan kiinni hartiassa. Hartian ja olkaviilekkeen väliin ei saa jäädä ilmaa. 3. Rintaremmin pitää olkaviilekkeen irti hankaamasta kainaloita, ja estää olkaviillekkeiden valumista hartialta pois. 4 .Lantiovyön paikka (1/3 osa yli suoliluun harjaan)

Katso video rinkan säätämisestä