Metsämieli-vertaisvetäjäkoulutus

Metsämieli on Suomessa kehitetty hyvinvointimenetelmä, joka yhdistää fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin sekä luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutukset. Menetelmän tarkoituksena on myös kutsua eri ikäisiä koolle kävelemään ja retkeilemään luonnossa, niin että jutellaan matkan varrella hyvinvoinnista ja pysähdytään välillä tekemään helppoja mielentaitoharjoituksia.

Metsämieli-vertaisvetäjäkoulutus

Haluamme kannustaa Metsämielen kautta matalan kynnyksen liikkumiseen luonnossa, oman kehon kuulumisten kuunteluun, rentoutumiseen, rauhoittumiseen ja virkistäytymiseen sekä oman luontosuhteen herättämiseen ja syventämiseen.

Suomen Ladun Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus on suunnattu yhdistyksen omille toimijoille. Koulutus antaa valmiudet helppoihin siementason harjoituksiin sekä, miten yhdistää niitä jäsenyhdistysten jo olemassa olevaan toimintaan. Vertaisvetäjäkoulutus on käytännönläheinen, eikä aiempaa kokemusta ohjaamisesta tarvita. Koulutus syventää myös kurssilaisen omaa luontosuhdetta ja antaa tietoa uusimmista tutkimustuloksista. Se soveltuu myös yhdistysten jäsenille, jotka haluavat oppia harjoituksia syvemmin oman harjoittelunsa ja luonnossa liikkumisen tueksi. Koulutus sisältää kattavan materiaalin.

Suomen Latu Metsämielen siemen -harjoitukset auttavat pysähtymään, aistimaan, olemaan läsnä ja tunnistamaan luonnon hyvinvointivaikutukset. Harjoituksista voi valita omiin tarpeisiin sopivimmat, ne sopivat pihalla, puistossa, ulkoilureiteillä tai metsäpoluilla tehtäviksi. Metsämielelle voi lähteä yksin, kaksin tai perheen, ystävien ja yhdistysporukan kanssa. Lähde kouluttautumaan kanssamme, hanki hyvinvoinnin työkaluja ja ohjaamistaitoja sekä monipuolista yhdistyksesi tarjontaa.

Kurssin hinta on Suomen Ladun jäsenille 120 €.

Suomen Ladun jäsenyhdistyksillä on käytössä kaksi ilmaispaikkaa kunkin lajin/ toimintamuodon kurssille vuodessa. Yhdistykset voivat antaa ilmaispaikan kurssille jollekulle jäsenelle, joka sitoutuu ohjaamaan yhdistyksessä. Ilmaispaikan käytöstä on sovittava yhdistyksen hallituksen kanssa ennen ilmoittautumista.

Lisätietoa menetelmästä: www.metsamieli.fi