Usein kysyttyä jäsenyydestä

Miten jäsenyyden hinta määräytyy?

Jäsenyyden hinta määräytyy kunkin paikallisyhdistyksen vahvistaman jäsenmaksun mukaan. Saat oman yhdistyksesi maksutiedot Jäsenyhdistyshaku-sivultamme syöttämällä yhdistyksen nimen hakukenttään.

Miten teen osoitteenmuutoksen?

Suomen Ladulla on käytössä Postin osoitepäivitys eli muuttuneet osoitetiedot päivittyvät automaattisesti. Jos sinulla on osoiteluovutuskielto Postissa, voit ilmoittaa uuden osoitteen palvelukortilla. Tieto osoitteenmuutoksesta menee myös yhdistykseen.

Minkälaisia jäsenlajeja on?

Henkilöjäsenyys
Henkilön jäsenyys Suomen Ladun paikallisyhdistyksessä. Jäsenyyteen kuuluu jäsenkortti sekä Latu&Polku-lehti.

Rinnakkaisjäsenyys
Henkilö on jo toisessa yhdistyksessä henkilöjäsenenä. Rinnakkaisjäsenyyteen kuuluu jäsenkortti, mutta ei Latu&Polku-lehteä, sillä nämä jäsenet saavat lehden joka tapauksessa henkilöjäsenyytensä kautta.

Perhejäsenyys
Samassa taloudessa asuvat voivat liittyä jäseneksi perheenä (1-2 aikuista ja kaikki alle 18-vuotiaat lapset, jotka asuvat samassa taloudessa). Yksi perheestä on pääjäsen, jolle lähetetään lasku ja Latu&Polku-lehti.

Nuoriso- ja opiskelijajäsenyys (alle 29 v.)
Nuoriso- ja opiskelijajäsenyys on tarkoitettu joko alle 29 v. opiskelijalle tai alle 20 v. nuorelle, joka ei opiskele. Nuoriso- ja opiskelijajäsenyys muuttuu henkilöjäsenyydeksi opiskelijan tapauksessa joko silloin, kun opinnot päättyvät, tai kun jäsen täyttää 29 vuotta. Alle 20-vuotiaan jäsenen tapauksessa jäsenyys muuttuu henkilöjäsenyydeksi kun jäsen täyttää 20 vuotta, eikä ole ilmoittanut olevansa opiskelija. Opiskelijan tulee ilmoittaa jäsenpalveluun oppilaitos, opiskelijanumero ja arvioitu valmistumisvuosi. Jäsenyyteen kuuluu jäsenkortti sekä Latu&Polku-lehti.

Kannattajajäsenyys
Kannattajajäsenyys soveltuu yhdistyksen toimintaa tukevalle yritykselle tai yhteisölle. Halutessaan myös yksityishenkilö voi ostaa kannattajajäsenyyden.

Yhteisöhenkilöjäsenyys
Yrityksen tai yhdistyksen henkilökunnalle tarkoitettu henkilöjäsenyys. Yhteisöhenkilöjäsenyys maksaa 33 €/vuosi. Yhteisöhenkilöjäsen liittyy Suomen Ladun paikallisyhdistykseen ja saa kaikki oman yhdistyksen ja Suomen Ladun jäsenedut – ainoastaan lasku jäsenyydestä menee työnantajalle. Yhteisöhenkilöjäsenyys on edullinen tapa tukea työntekijöiden liikuntaa ja antaa heille mahdollisuus liikunnalliseen elämäntapaan.

Miten vaihdan jäsenlajia tai jäsenyhdistystä?

Kun jäsenmaksu on maksettu, ei jäsenlajia tai jäsenyhdistystä voi vaihtaa kuluvana vuotena. Jos ehdit jo maksaa, ota yhteyttä Suomen Ladun jäsenpalveluun, jasenpalvelu@suomenlatu.fi. Jäsenpalvelu kirjaa muutokset jäsentietoihin valmiiksi seuraavalle vuodelle. Toiseen yhdistykseen on mahdollista ostaa henkilökohtainen rinnakkaisjäsenyys loppuvuodeksi.

Miten voin lisätä perhejäsenyyteeni perheenjäseniä?

Voit lisätä samassa osoitteessa asuvia perheenjäseniä (1-2 aikuista ja kaikki alle 18-vuotiaat lapset, jotka asuvat samassa taloudessa) ottamalla yhteyttä jäsenpalveluumme. Tieto liittymisestä menee myös yhdistykseen.

Voinko osallistua oman jäsenyhdistykseni toiminnan lisäksi myös muiden jäsenyhdistysten toimintaan?

Varmista osallistuminen yhdistyksestä tai voit liittyä rinnakkaisjäseneksi. Rinnakkaisjäsenyys on halvempi kuin jo maksamasi pääjäsenyys.

Päättyykö jäsenyys, jos jätän jäsenmaksun maksamatta?

Jäsenyys ei pääty automaattisesti, jos jättää jäsenmaksun maksamatta. Tarvitsemme jäsenyyden päättämisestä erillisen ilmoituksen. Voit ilmoittaa eroamisesta Jäsenpolku-itseasiointisivustolla, palvelukortilla, sähköpostitse jasenpalvelu@suomenlatu.fi tai puhelimitse 09 8567 7450. Jäsenpolussa valitse Jäsenyydet ja luottamustoimet, valitse jäsenyys jonka haluat päättää ja painike "Päätä jäsenyys". Seuraavassa vaiheessa on vielä valittava jäsenyyden päättymissyy ja ajankohta sekä painettava "Tallenna". Tieto erosta menee myös yhdistykseen.

Miksi en saanut Ulkoilukalenteria?

Vuoden viimeisen Latu&Polku-lehden mukana postitetaan seinäkalenteri kaikille Suomen Ladun jäsenille, jotka eivät ole kieltäneet varainhankintatuotteiden lähettämistä. Mikäli et saanut kalenteria, kirjaudu Jäsenpolkuun. Valitse omista tiedoista viestintä, jossa voit sallia varainkeruutuotteiden lähettämisen. Kalenteri on Suomen Ladun varainkeruutuote.