Luontoon.fi uudistuu, Suomen Latu mukana rakentamassa uutta palvelua

Uusi Luontoon-palvelu

Uusi Luontoon-sovellus ja uudistunut Luontoon.fi -verkkopalvelu kokoavat yhteen paikkaan eri toimijoiden ulkoilukohteita, reittejä ja palveluita. 

Kun aiemmin Luontoon.fi on esitellyt ainoastaan Metsähallituksen ylläpitämiä kohteita, niin jatkossa samasta osoitteesta tulevat löytymään niin kansallispuistot kuin kuntien ja yhdistysten ulkoilukohteet. 

Luontoon-palvelusta tulee saamaan tietoa kohteiden luonnosta, aktiviteettimahdollisuuksista ja palveluista. Helppokäyttöisten karttojen ja paikannuksen avulla reitillä pysyy myös ilman verkkoyhteyttä.

Metsähallituksen sivuilta Luontoon-palvelun sivut löytyvät täältä.

 

Hankkeen kuvaus

Suomen Latu ja muut ulkoilujärjestöt ovat olleet alusta saakka mukana kehittämässä Luontoon-palvelua.

Ulkoilujärjestöillä on tärkeä rooli sisällöntuotannossa. Hankkeessa Suomen Latu koordinoi Luontoon-palvelun sisällöntuotantoon liittyvien ulkoilujärjestöjen vapaaehtoisten rekrytointia, sisällöntuotannon organisointia ja siihen liittyvää koulutusta ja viestintää. Mukana on puolisenkymmentä ulkoilujärjestöä.

Suomen Latu on kouluttanut ensimmäiset vapaaehtoiset sisällöntuottajat tänä keväänä. Koulutukset alkavat laajemmin ensi syksynä.

Katso täältä webinaari aiheesta

”Mitä enemmän Luontoon-palveluun saadaan tietoa eri ulkoilukohteista, sitä merkityksellisempi palvelusta tulee käyttäjilleen. Ulkoilujärjestöjen vapaaehtoiset sisällöntuottajat ovat tässä avainasemassa”, ulkoilujärjestöjen sisällöntuotantoa koordinoiva Suomen Ladun Hannu Tiusanen sanoo.

Palvelu avataan vuoden 2024 aikana, ja se tulee maksutta kaikkien käyttöön. 

 


Lähde mukaan sisällöntuottajaksi

Ulkoilujärjestöjen vapaaehtoiset ovat tärkeässä roolissa sisältöjen tuottamisessa Luontoon-palveluun, jotta ulkoilukohteita ja niiden tietoja saadaan palveluun kattavasti.

Sisällöntuotannon koulutukset alkavat laajemmassa mitassa ensi syksynä. Suomen Latu tiedottaa koulutuksista viestintäkanavissaan. Koulutukset pidetään pääasiassa etänä.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi laittamalla sähköpostia hannu.tiusanen@suomenlatu.fi tai ilmoittaudu vapaaehtoiseksi täällä