Yleistä Suomen Ladun koulutuksista ja peruutusehdot

Suomen Latu kouluttaa ulkoilun ohjaajia lasten ja perheiden toimintaan sekä eri ulkoilulajien pariin. Myös varhaiskasvatus hyödyntää koulutuksiamme laajasti. Jäsenyhdistyksiämme koulutamme lisäksi yhdistystoiminnan saloihin. 

Avoimiin koulutuksiimme voit tutustua toimintamuodoittain. Jäsenyhdistyksillemme tarjoamme maksuttomia kurssipaikkoja. Varhaiskasvatus voi tilata itselleen kokonaan oman kurssin.

Kurssille ilmoittautuminen

Kursseille ilmoittaudutaan sähköisesti, www-sivujemme kautta. Ilmoittautuminen on sitova. Tarkista ilmoittautuessasi, että sinulla on kaikki tarpeelliset tiedot.

Maksutapana on verkkomaksu (verkkopankki, luottokortti, mobiili). Kurssi maksetaan kokonaisuudessaan ilmoittautumisen yhteydessä. Yrityksen tai yhteisön on mahdollista saada verkkolasku. Mikäli valitset laskun, on se maksettava eräpäivään mennessä. Laskun maksamatta jättäminen ei tarkoita peruuttamista. Jos maksaja on muu kuin itse, tarkista verkkolaskutustiedot. HUOM! sähköpostiosoite EI ole verkkolaskuosoite.

Ilmoittautumisen jälkeen järjestelmä lähettää sinulle automaattisesti sähköpostia, josta näet kurssin ohjelman ym. ohjeistuksen kurssille osallistumiseen. Emme postita kirjeitä erikseen. Tarkista, että Suomen Latu on merkitty sallituksi lähettäjäksi sähköpostissasi. Jos sähköpostia ei kuulu, tarkista roskapostisi.

Ohjaajakursseille osallistuvien tulee olla vähintään 15-vuotiaita. Lisäksi joillakin kursseilla on muita pääsyvaatimuksia. 

Alennukset

Alennukset on mainittu ko. kurssin kohdalla. Jäsenhinnan saadaksesi sinulla tulee olla jäsennumero. Jäsenalennusta ei hyvitetä jälkikäteen. 

Osallistumistietojen kerääminen

Ohjaajakursseilla osallistuja valitsee haluaako liittyä ohjaajaklubiin ja samalla laittaa tietonsa julkiseen rekisteriin vai ohjaajarekisteriin – vain Suomen Ladun tietoon, vai haluaako hän tietonsa unohdettavan.

Mikäli osallistuja haluaa tietonsa unohdettavan, tällöin kaikki tieto katoaa eikä jälkikäteen voida todentaa osallistumista kurssille eikä toimittaa uutta todistusta mahdollisen todistuksen katoamisen yhteydessä.

Muutokset

Muutos varaukseen tehdään kirjallisesti sähköpostiin koulutus@suomenlatu.fi. Mikäli alkuperäistä varausta muutetaan (nimenmuutos, muutos toiselle kurssille tms.), Suomen Ladulla on oikeus periä tästä aiheutuvina muutoskuluina 10 € / muutoskerta (sis. alv). Lisäkustannuksista lähetetään lisälasku.

Kurssin järjestäjän peruutusehdot

Jos kurssille ei kahta viikkoa ennen kurssin alkamista ole ilmoittautunut vähimmäismäärä osallistujia, sitä ei toteuteta. Tällöin saat siitä tiedon sähköpostiisi ja sinulle palautetaan maksetut kurssimaksut täysimääräisenä.

Järjestäjän oikeus muutoksiin

Suomen Latu ry pidättää itsellään oikeuden muutoksiin, joiden syynä ovat hintojen muutokset, force majeur -esteet tai muut Suomen Latu ry:stä riippumattomat seikat.

Osallistujan peruutusehdot

Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti sähköpostitse osoitteeseen koulutus@suomenlatu.fi

  • Viimeistään 21 vrk ennen kurssia, veloitetaan toimistokulut 30 €.
  • Myöhemmin kuin 21 vrk, mutta viimeistään 48 tuntia ennen kurssin alkua, peritään 50% hinnasta.
  • Myöhemmin kuin 48 tuntia ennen kurssia tai jos osallistuja ei saavu ajoissa myöhästyen kurssilta tai ei tule lainkaan kurssille, on järjestäjällä oikeus pidättää koko kurssin hinta.
  • Lääkärintodistusta vastaan perutusta osallistumismaksusta veloitetaan toimistokulut 30 €.

Suomen Ladun jäsenyhdistysten ilmaispaikat

Suomen Latu tarjoaa vuonna 2024 jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta. Jäsenyhdistyksellä on kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji/toimintamuoto. Esim. kaksi kurssipaikkaa metsämörritoimintaan, kaksi Muumien ulkoilukouluun ja kaksi polkujuoksun ohjaajakurssille. Ilmaispaikkoja ei ole Luonnossa kotonaan, Luonto toimintaympäristönä tai Opaskurssille. 

Jos olet kiinnostunut ohjaamaan toimintaa yhdistyksessä ja haluat kouluttautua ohjaajaksi, ota ensin yhteyttä jäsenyhdistyksen hallitukseen/ohjaajuudesta vastaavaan. 

Ilmaispaikan käytöstä sovitaan aina jäsenyhdistyksen kanssa, mieluiten kirjallisesti. Kurssipaikkaa vastaan koulutettava sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa jäsenyhdistyksessä, jäsenyhdistyksen määrittelemin käytännöin ja korvauksin. Kurssiin liittyvistä matka- ja majoituskuluista vastaa osallistuja itse tai erikseen sopien, oma jäsenyhdistys. 

Ilmaispaikan käyttäjä ilmoittautuu kurssille itse, valiten osallistujatyypiksi “Jäsenyhdistyksen ilmaispaikka”. Ilmoittautumislomakkeessa on kenttä, jossa pyydetään nimeämään henkilö, joka on vahvistanut ilmaispaikan käytön. Yleensä tämä on jäsenyhdistyksen puheenjohtaja. 

Sopimuspohja