Ohjaajat ovat Suomen Ladun toiminnan sydän

Ohjaajat ovat Suomen Ladun toiminnan sydän. He vetävät viikkolenkkejä ja järjestävät tapahtumia. Ja usein vielä vapaaehtoistyönä.

Kiinnostaisiko sinua kokeilla ohjaamista? Jos olet löytänyt itsellesi rakkaan ulkona liikkumisen muodon ja olet halukas ottamaan hieman vastuuta etkä pelkää laittaa itseäsi ihan pikkuisen likoon, olet juuri oikea henkilö.

Kukaan ei ole ohjaaja syntyessään, vaan ohjaajaksi kehitytään pikkuhiljaa kouluttautumalla, muilta oppimalla ja kokemuksen kautta. Jokaisella on ollut joskus se ensimmäinen kerta, joka jännittää ja saa miettimään, kelpaanko ja osaanko minä.

Suomen Ladun ohjaajakoulutukset ovat mainio tapa päästä ohjaamisessa alkuun. Ne antavat perustiedot eri ulkoilulajien ohjaamiseen. Ohjaajakoulutuksen jälkeen voit sopia omassa yhdistyksessäsi, millaista toimintaa ja minkä verran olisit itse valmis ohjaamaan.

Myös toiminnan kohderyhmän ja tason voit itse määritellä. Jos rakastat vauhtia ja haasteita, ohjaa hikilenkkejä. Jos kaipaat toimintaa, johon voit ottaa omat lapsesi mukaan, toteuta toimintaa perheille. Tai jos olet nautiskelija tai muuten verkkaisempi kulkija, ota kohderyhmäksi muita kaltaisiasi.

Lisätukea ja -oppia saat Suomen Ladun järjestämissä ohjaajaverkostoissa ja -tapaamisissa.

Kaikki tietävät, että luonnossa liikkuminen tekee hyvää. Kun mahdollistat sen muille, on hyvän määrä moninkertainen.

Minustako ohjaaja -webinaarit 2024

Suomen Ladun Minustako ohjaaja -webinaarisarjassa tutustutaan syvemmin ohjaajuuteen Suomen Ladussa ja Suomen Ladun tarjoamiin ohjaajakoulutuksiin. Sisällöt ovat samat kuin syksyllä 2023 järjestetyssä webinaarisarjassa.
Tule kuulolle ja innostumaan! 

  • ti 30.1. klo 18-19 Hyvinvointia ulkoilusta-hanke ja ulkoilun vertaisohjaajuus (+65 -vuotiaat).
  • to 8.2. klo 18-19 Lasten ja perheiden ulkoilu. 
  • ti 19.3. klo 18-19 Aikuisten ulkoilun lajitoiminta - Maastopyöräily, hiihto, polkujuoksu, melonta, sauvakävely.
  • ke 10.4. klo 18-19 Yhdistysten retkitoiminta ja retkeily. Ilmoittaudu tästä.

Tallenteet jo pidetyistä webinaareista löytyvät TÄÄLTÄ.

Kouluttaudu ohjaajaksi

Suomen Latu kouluttaa ohjaajia noin kymmeneen ulkoilulajiin ja palkittuihin lasten luontotoimintoihin. Laita hyvä kiertämään ja vie muutkin ulos!
lue lisää