Jotta kaikki löytävät mielekkään tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta

Suomen Ladun strategia 2023-2028

Visio

Kaikki löytävät mielekkään tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta.

Perustehtävä

Edistämme vastuullista, ympärivuotista ulkoilua.

Unelma vuodelle 2038

Olemme merkityksellinen järjestö kaikille ulkoilijoille. Tuhannet ohjaajamme, laadukkaat tapahtumamme ja vaikuttava viestintämme inspiroivat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ulkoilemaan. Meidän sanomamme ja tekemisemme vaikuttavat yhteiskuntaan, ja ulkoilua arvostetaan. Järjestössämme on yli 200 000 ulkoilijaa, ja tilaa on aivan jokaiselle. Myös sinulle.

Strategiset painopisteet ja päätavoitteet

Ulkoile

Jäsenyhdistyksissä toimii 2 500 ulkoilun ohjaajaa.
Liikkuva perhe -ohjelmaan on liittynyt 1 100 perheliikunnan toimijaa.

Osallistu

Käytössämme on modernit digitaaliset työkalut.
100 000 ulkoilijaa löytävät sopivan yhteisön järjestöstämme ja pääsee mukaan toimintaan.

Vaikuta

Tuotamme palveluita tukemaan omatoimista ulkoilua.
Järjestömme tunnettuus Suomessa on 25 prosenttia.
100 jäsenyhdistystä toteuttaa järjestön konseptoimia ulkoilutapahtumia vuosittain.

Arvot

Kaikilla on mahdollisuus ulkoilla

Ulkoilu lisää hyvinvointia. Jokaisella Suomessa asuvalla tulee olla oikeus ja mahdollisuus ulkoilla. Omalla paikkakunnallaan, omalla tasollaan, yksin tai yhdessä.

Ulkoilemme ympäristöä kunnioittaen

Luonnossa saadut kokemukset vahvistavat kestävää luonto- ja ympäristösuhdetta. Vastuullinen ulkoilu tarkoittaa ympäristövastuullisia toimintapoja, jokamiehenoikeuksien ja -velvollisuuksien vaalimista sekä luonnon kulumisen ja häirinnän välttämistä. Luonnosta ja ulkoilusta kuuluu nauttia siten, ettei viedä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta siihen.

Kaikille avoin yhteisö

Suomen Ladun toimintaan on helppo tulla mukaan. Toinen toistemme kunnioittaminen ja erilaisuuden hyväksyminen ovat meille tärkeitä. Olemme avoimia toimintaamme liittyvistä päätöksistä, rahoituksesta ja vaikutteista. Olemme hyviä kumppaneita suuren yleisön, sidosryhmien, median ja rahoittajien suuntaan.

Arvostamme vapaaehtoisuutta

Suomen Ladun toiminta perustuu vahvaan paikalliseen vapaaehtoisuuteen. Vapaaehtoisenatoimimisen pitää olla omaehtoista, palkitsevaa ja vaivatonta. Vapaaehtoistyön toimintaedellytykset Suomessa on turvattava.

Olemme rohkeita ja uudistumme

Yhteiskunta muuttuu ja sen mukana myös me. Suomen Latu haluaa säilyttää merkityksellisyytensä myös tulevaisuudessa. Seuraamme, mitä ajassa tapahtuu ja mikä ihmisiä liikuttaa. Uudistumme yhteisönä, teemme rohkeita valintoja tulevaisuuteen kurkottaen ja kokeilemme uteliaina uutta.

Suomen Ladun strategia 2023-2028

Strategiastamme löydät visiomme, missiomme, tavoitteemme ja arvomme.