Luontobingoa lasten kanssa

Luontobingoa voi pelata missä vain, ja hauska ja opettavainen leikki sopii mainiosti kaikenikäisille luonnon ystäville.

Luontobingon avulla lapset oppivat tunnistamaan erilaisia luontokappaleita sekä kehittävät tarkkaavaisuuttaan ja havainnointitaitojaan. Tässä muutamia vinkkejä luontobingon pelaamiseen.

[1] Luontobingoa voi pelata monessa tilanteessa

Luontobingoa voi pelata esimerkiksi matkalla päiväkodista kotiin, ja tehdä näin tavanomaisesta kotimatkasta seikkailu.  Toinen vaihtoehto on suunnata koko perheen kesken lähimmälle luontopolulle ja pelata luontobingoa retkeilyn lomassa. Luontobingo sopii hyvin myös keväänmerkkien tarkkailuun tai puistopiknikillä pelattavaksi: puistoissa on usein paljon erilaisia kasveja, eläimiä ja muita luontokappaleita, jotka sopivat bingoruudukkoon. Tulosta Suomen Ladun kesäinen bingoruudukko mukaan retkelle.

[2] Tehkää oma bingoruudukko

Voitte myös tehdä oman bingoruudukon ja keksiä siihen itse asioita, joita haluatte etsiä luonnosta. Oman ruudukon laatiminen antaa mahdollisuuden räätälöidä bingo peliympäristöön sekä pelaajien taitotasoon ja mieltymyksiin sopivaksi.

[3] Luontobingoa voi pelata myös talvella

Luontobingo sopii myös talvella lumisilla lenkkipoluilla pelattavaksi. Etsikää silloin esimerkiksi jääpuikkoja, jälkiä tai lumisia kasveja. Voitte tulostaa Suomen Ladun talvibingopohjan käyttöönne.