Tukea perheiden ulkoilun ohjaajalle

Tältä sivulta löydät materiaalia ja ideoita perheiden ulkoilun ohjaamiseen. 

Perheiden yhteisiin ulkoiluhetkiin ovat tervetulleita lapset yhdessä omien vanhempien, isovanhempien, kummien tai ystävien kanssa. Perheliikunnassa lapsi ja aikuinen liikkuvat yhdessä eli perheliikunta on myös aikuiselle liikuntaa.  

Lasten ja perheiden ulkoilun kaikki ohjaajakoulutukset löydät täältä

 

Perheliikunnan ohjaaminen 

Positiivisessa ilmapiirissä kaikilla on iloinen tekemisen meininki! Mitä erityistä huomioida, kun mukana on eri ikäisiä osallistujia? Entä, mitä tulee ottaa huomioon järjestettäessä perheretkeä tai kokonaista perhetapahtumaa?

Lautapelit pihapeleinä

Perinteiset lautapelit voi toteuttaa helposti myös hauskoina pihapeleinä. Ohjeet, kuinka pelata Muistipeliä, Kimbleä ja Afrikan tähteä koko perheen ulkoilupeleinä.

Ohjevideot: https://www.suomenlatu.fi/lapset-perheet/klassikkolautapelit-pihapeleina.html

Ulkoilulajien ohjaajille

Miten huomioida perheet osana eri ulkoilulajeja? Poimi vinkit vaikka onnistuneeseen koko perheen polkujuoksuun tai koko perhettä innostaviin frisbeegolf peleihin. 

Toimintavinkkejä

Luonnosta on moneksi! Lähimetsä tarjoaa ilmaisen kuntosalin ja parkourradan kaikenikäisille. Luonto tarjoaa myös tilan rauhoittua sekä paljon havannoitavaa. Poimi tästä vinkit vauhdikkaaseen energian purkuun tai rauhallisempaan menoon.  

Perheretket

Retkeillä voi monella tavalla ja tasolla. Pelkkä ulkona vietetty eväshetki voi olla monelle unohtumaton kokemus! Poimi tästä vinkit onnistuneeseen perheretkeen sekä valmiita retki-ideoita.

 

Ulkosalla-konsepti 

Ulkosalla on innostava toiminta- ja tapahtumamalli, jossa lähiluonto esitellään uusin silmin. Konseptin avulla luonnosta löytyy erilaisia "huoneita", joissa on ulkoiluvinkkejä kaikenikäisille. Tavoitteena on tarjota uusia näkökulmia luonnossa liikkumiseen ja sen myötä lisätä lähiluonnon arvostusta sekä halua pitää siitä huolta.

Ulkosalla- sivustolta löydät vinkkejä Ulkosalla -tapahtumien järjestämiseen. Mallia voivat hyödyntää niin erilaiset yhdistykset, päiväkodit ja koulut kuin vaikka yksittäiset henkilöt. Sivustolta löytävä materiaali on kaikkien vapaasti ladattavissa ja hyödynnettävissä. Ulkosalla-materiaali on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Ulkosalla-konsepti on syntynyt Allergia-, iho- ja astmaliiton, Folkhälsan Förbundetin ja Suomen Ladun yhteistyönä osana vuoden 2020 SitraLab-koulutusohjelmaa.

Ulkosalla materiaalisivustolle tästä. 

Seikkailevat perheet toiminta

Seikkailevat perheet on innostava perheliikunnan toimintamalli, jossa perheet ulkoilevat ja liikkuvat yhdessä osana Suomen Ladun jäsenyhdistyksen toimintaa. Kohderyhmänä ovat alle 10-vuotiaat lapset ja heidän lähipiirinsä. Yhdessä seikkaillen löydetään uusia ulkoilumahdollisuuksia omassa lähiympäristössä, toiset perheet tulevat tutuiksi ja koetaan uudenlaista yhteisöllisyyttä.

Seikkailevat perheet tukimateriaalit.