Perheliikunta

Lapset liikuttavat aikuisia ja aikuiset lapsia

Harrastamisen ei tarvitse olla kallista, eikä "merta edemmäs tarvitse lähteä kalaan". Helposti voi jäädä huomaamatta, että oman kodin ympäristöstä voi löytyä ilmainen puuhamaa, jossa aikuiset ja lapset voivat liikkua yhdessä ihan ilman aikatauluja. Nappaa tästä Suomen Ladun perheliikuntavinkit kaikkiin vuodenaikoihin.

 

Ajankohtaista

 

Oittaan perhepäivät

Suomen Latu liikuttaa perheitä Espoon Oittaalla! 

Joka kuukauden ensimmäinen lauantai on Suomen Latu Oittaalla perhepäivä. Silloin kaikenikäiset ja -kuntoiset ulkoilijat pääsevät tutustumaan ohjatusti erilaisiin luonnossa liikkumisen muotoihin, lapset ja aikuiset yhdessä.

Tapahtuma ja ohjatut lajikokeilut sekä niissä tarvittavien välineiden käyttö ovat maksuttomia.

6.4.2019 klo 11-14 Geokätköily koko perheen lajina

4.5.2019 klo 11-14 Muumiperheen kevätretki


#UlkonaKuinLumiukko 2.2.-10.3.2019

Löydä oma tapasi Ulkoilla - Rakenna lumiukko

Suomen Latu järjestää tulevana talvena viime vuonna suuren suosion saavuttaneen #ulkonakuinlumiukko-kampanjan.  Mikä olisikaan mukavampi tapa ulkoilla koko perheen voimin kuin rakentaa ilosta ja positiivisuudesta viestiviä lumiukkoja! Haastamme lumiukkotalkoisiin mukaan kaikki: koululuokat, kaveriporukat, päiväkodit sekä tietysti jäsenyhdistyksemme. Tavoitteenamme on yhteisvoimin rakentaa talven aikana yli 10 000 lumiukkoa.

Kampanjasivuilta löydät vinkkejä ja materiaaleja oman tapahtuman järjestämiseen! Tervetuloa lumiukkojen maailmaan!


Nyt pelataan Talvibingoa!

Talvi on mahtavaa aikaa lähteä koko perheen voimin ulos pelaamaan Talvibingoa. Teimme kesän hittipelistä Luontobingosta talvisen version, jota on mukava täyttää vaikka useamman ulkoilukerran aikana jos pakkanen tai lumisade estää joidenkin bingoruutujen löytämisen talvisesta luonnosta.


Perheliikunnan kehittämishanke

Suomen Ladussa käynnistyi syksyllä 2016 kolmevuotinen Perheliikunnan kehittämishanke, jonka tavoitteena on kehittää erityisesti matalan kynnyksen toimintaa perheille. Hanke saa Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta. Lisää tietoa hankkeesta löydät täältä