Perheliikunta

Lapset liikuttavat aikuisia ja aikuiset lapsia

Kaikilla on päiviä, jolloin liikunnan harrastaminen ei tule edes mieleen ja monella liikkumaan lähtiessä pisin matka on sohvalta ulko-ovelle. Samalla monet perheet haluavat panostaa lasten laadukkaaseen ja tavoitteelliseen harrastustoimintaan, mutta kuitenkin tuskaillaan siihen kuluvaa aikaa ja rahaa tai niiden puutetta. Helposti voi jäädä huomaamatta, että oman kodin ympäristö ja luonto on ilmainen puuhamaa, jossa aikuiset ja lapset voivat liikkua yhdessä ihan ilman aikatauluja.

Vai millaisia ajatuksia herättävät pulkkamäki, metsäretki, frisbeegolf, talvirieha tai pyöräily? Hauskaa yhdessäoloa, jossa liikunta on mukana kuin varkain.  

 

 

Ajankohtaista

 

Lumiukko Goes Jääpuisto!

Koko perhe on #UlkonaKuinLumiukko Helsingin rautatientorin Jääpuistossa lauantaina 3.2.2018 ja sunnuntaina 18.2.2018 klo 13-17. Ohjaamme Suomen Ladun 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Jääpuistossa lumiukkoaiheisia pelejä ja leikkejä luistellen. Ohjattuihin tuokioihin voivat osallistua Jääpuiston pääsymaksun hinnalla yli 5-vuotiaat lapset oman aikuisen kanssa.

Tapahtumat ovat osa Suomen Ladun #UlkonaKuinLumiukko -kampanjaa ja opetus- ja kulttuuriministeriön veikkausvoittovaroista rahoittamaa Perheliikunnan kehittämishanketta.

 

Perheliikunta tutuksi -koulutukset Suomen Ladun ja Sydänliiton jäsenyhdistyksille

La 10.3.2018 Janakkala, ilmoittaudu tästä 

La 21.4.2018 Loimaa, ilmoittaudu tästä

La 5.5.2018 Jyväskylä, ilmoittaudu tästä 

La 25.8.2018 Rovaniemi, ilmoittaudu tästä

Mitä on perheliikunta? Miten järjestän perheliikuntaa ja mitä silloin pitää ottaa huomioon?
Ainakin näihin kysymyksiin saat vastauksen Perheliikunta tutuksi –koulutuksessa. Koulutuksessa perehdytään perheliikunnan erityispiirteisiin ja saat käytännön vinkkejä perheliikuntaan eri vuodenaikoina. Koulutukseen voivat osallistua kaikki Suomen Ladun ja Sydänliiton jäsenyhdistyksen jäsenet, jotka haluavat tarjota aikuisten ja lasten yhteisiä hauskoja ulkoliikuntahetkiä ja elämyksiä omana toimintanaan tai osana muuta yhdistyksen toimintaa. Kurssi on osallistujille maksuton. 
 

Lumenveisto tutuksi -koulutukset Suomen Ladun jäsenyhdistyksille

Lauantaina 20.1.2018 Kuopiossa ja Seinäjoella

#UlkonaKuinLumiukko-kampanjan lähestyessä järjestämme tammikuussa kaksi samansisältöistä koulutusta lumenveiston ohjauksesta ja sen hyödyntämisestä yhdistysten tapahtumissa. Koulutuksessa saat perustiedot ja osaamisen lumenveistosta erityisesti matalan kynnyksen perheliikuntamuotona. Kouluttajina toimivat lumenveiston ohjaajat lumenveistoseura Ikitalvi ry:sta. Lisätietoja Suomen Ladun Liikuttajasta

 

Perheliikunnan kehittämishanke

Suomen Ladussa käynnistyi syksyllä 2016 kolmevuotinen Perheliikunnan kehittämishanke, jonka tavoitteena on kehittää erityisesti matalan kynnyksen toimintaa perheille. Hanke saa Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta. Lisää tietoa hankkeesta löydät täältä