Tunteet hukassa -metsäseikkailu

Lähde kanssamme metsäseikkailulle etsimään tunteiden salaisuudet ja tunnesymbolit. Palauta metsään, sen eläimille ja Hukka-perheelle tunteiden tasapaino.

Tunteet hukassa -metsäseikkailu on metsään tai luontoympäristöön viety tunnetaitoseikkailu, joka on suunnattu alle kouluikäisille ja alakouluikäisille lapsille. Metsäseikkailu opettaa tärkeitä asioita lapsen kehityksen kannalta: seikkailu opettaa erilaisia tunteita ja niiden ymmärtämistä, luonnon ja eläinten kunnioittamista sekä ruokkii mielikuvitusta ja lapsen omaa luovuutta. Tunneseikkailussa kehittyvät myös lapsen omat ongelmanratkaisutaidot sekä ryhmässä ja yhdessä toimiminen. Tunteet Hukassa- metsäseikkailu sisältää aistiharjoituksia, kehontuntemusharjoituksia, väriterapiaa ja luonto- sekä tunnetyöskentelyä.

Tunteet Hukassa -metsäseikkailun taustatarinassa hukkavanhemmat yrittävät parhaansa mukaan opettaa lapsilleen elämää, sen vaaroja ja tunteiden kirjoa, mutta tunteet ovat hukassa. Tarina kertoo, että metsän eläimillä on hallussaan tunteiden salaisuudet, tunnekivet, jotka palauttavat hukassa olevat tunteet, ja tasapaino voi palata. Hukkalapset (jotka ovat osallistujia) lähtevät metsäiselle seikkailulle tapaamaan tuttuja metsän eläimiä ja etsimään tunteita, matkan varrella koetaan monia yllätyksiä, suoritetaan kinkkisiä tehtäviä, liikutaan, aistitaan ja opitaan tunteista.

Kouluttaudu kanssamme ja tilaa ennakkoon Tunteet Hukassa -metsäseikkailun ohjaajakoulutus varhaiskasvatuksen ammattilaisille vuodelle 2020 (1 op 8 x 45 min) hintaan 1 550 €.

A4-esite Tunteet hukassa

Tunteet hukassa -metsäseikkailu -työpaja Latuyhdistysten ohjaajille

Tunteet Hukassa -metsäseikkailu työpajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta ohjaamisesta. Työpajassa opitaan kaikki tarvittava onnistuneen metsäseikkailun ohjaamiseen. Työpaja sisältää käytännön toteutuksena Tunteet Hukassa -metsäseikkailun, leikkejä sekä tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista, eläinhahmoista ja tunteista. Työpajassa ideoidaan myös Tunteet Hukassa -metsäseikkailua oman latuyhdistyksen toimintaan. Tunteet Hukassa -metsäseikkailu soveltuu tapahtumiin, luontokerhoihin, retkiin yms. Latuyhdistykset saavat yhden säänkestävän metsäseikkailusetin/ yhdistys.

Työpaja on tarkoitettu vain latuyhdistysten ohjaajille. Paikkoja on tarjolla max. 2 paikkaa/yhdistys. Sovithan yhdistyksesi kanssa kurssipaikan käytöstä, ennen ilmoittautumista. 

9.-10.10 klo: 17-20 Rauma, Ilmoittaudu 25.9 mennessä.

 

Tunteet hukassa -metsäseikkailu -työpaja varhaiskasvatuksen ammattilaisille

Suomen Ladun jäsenyhdistys Ulko-opet ry:n kasvatusalan ammattilaisille tilaamassa Tunteet hukassa -metsäseikkailu -työpajassa 11.1.2020 on vielä muutama paikka vapaana. Osallistumismaksu Ulko-opet ry:n jäsenille 85€ ja muille kuin Ulko-opet ry:n jäsenille 120€. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä.