Tunteet hukassa -metsäseikkailu

Lähde kanssamme metsäseikkailulle etsimään tunteiden salaisuudet ja tunnesymbolit. Palauta metsään, sen eläimille ja Hukka-perheelle tunteiden tasapaino.

Tunteet hukassa -metsäseikkailu on metsään tai luontoympäristöön viety tunnetaitoseikkailu, joka on suunnattu alle kouluikäisille ja alakouluikäisille lapsille. Metsäseikkailu opettaa tärkeitä asioita lapsen kehityksen kannalta: seikkailu opettaa erilaisia tunteita ja niiden ymmärtämistä, luonnon ja eläinten kunnioittamista sekä ruokkii mielikuvitusta ja lapsen omaa luovuutta. Tunneseikkailussa kehittyvät myös lapsen omat ongelmanratkaisutaidot sekä ryhmässä ja yhdessä toimiminen. Tunteet Hukassa- metsäseikkailu sisältää aistiharjoituksia, kehontuntemusharjoituksia, väriterapiaa ja luonto- sekä tunnetyöskentelyä.

Tunteet Hukassa -metsäseikkailun taustatarinassa hukkavanhemmat yrittävät parhaansa mukaan opettaa lapsilleen elämää, sen vaaroja ja tunteiden kirjoa, mutta tunteet ovat hukassa. Tarina kertoo, että metsän eläimillä on hallussaan tunteiden salaisuudet, tunnekivet, jotka palauttavat hukassa olevat tunteet, ja tasapaino voi palata. Hukkalapset (jotka ovat osallistujia) lähtevät metsäiselle seikkailulle tapaamaan tuttuja metsän eläimiä ja etsimään tunteita, matkan varrella koetaan monia yllätyksiä, suoritetaan kinkkisiä tehtäviä, liikutaan, aistitaan ja opitaan tunteista.

A4-esite Tunteet hukassa

Tunteet hukassa -metsäseikkailu -työpaja Latuyhdistysten ohjaajille

Tunteet Hukassa -metsäseikkailu työpajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta ohjaamisesta. Työpajassa opitaan kaikki tarvittava onnistuneen metsäseikkailun ohjaamiseen. Työpaja sisältää käytännön toteutuksena Tunteet Hukassa -metsäseikkailun, leikkejä sekä tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista, eläinhahmoista ja tunteista. Työpajassa ideoidaan myös Tunteet Hukassa -metsäseikkailua oman latuyhdistyksen toimintaan. Tunteet Hukassa -metsäseikkailu soveltuu tapahtumiin, luontokerhoihin, retkiin yms. Latuyhdistykset saavat yhden säänkestävän metsäseikkailusetin/ yhdistys.

Työpaja on tarkoitettu vain latuyhdistysten ohjaajille/tuleville ohjaajille. Koulutus maksaa 95 € Suomen Ladun jäsenille ja 135 € ei jäsenille. Koulutukseen on tarjolla myös 2 ilmaispaikkaa/yhdistys/vuosi, ohjaajille jotka sitoutuvat ohjaamaan latuyhdistyksessä koulutuksen käytyään. Tästä on sovittava aina erikseen oman latuyhdistyksen kanssa ennen kurssille ilmoittautumista. 

Vuoden 2021 -työpajat latuyhdistysten ohjaajille:

  • 12.9.2021, Kuopio. Ilmoittaudu koulutukseen tästä. (Ilmoittautuminen päättyy 23.8.)

Tunteet hukassa -metsäseikkailu -koulutus kasvatusalan ammattilaisille

Tunteet hukassa -metsäseikkailu -koulutukset on tarkoitettu kasvatusalan ammattilaisille. 

Tunteet Hukassa -metsäseikkailun koulutus antaa työkaluja ohjata ja tutkia tunnetaitoja yhdessä lasten kanssa luonnossa. Metsäseikkailu opettaa lapsille erilaisia tunteita, niiden ymmärtämistä ja hyväksymistä sekä luonnon ja eläinten kunnioittamista. Seikkailu ruokkii mielikuvitusta ja lapsen omaa luovuutta. Tunteet Hukassa -metsäseikkailu kehittää myös lapsen omia ongelmanratkaisutaitoja sekä ryhmässä toimimista.

Tunteet Hukassa -metsäseikkailu sisältää aistiharjoituksia, kehontuntemusharjoituksia, väriterapiaa, luonto- ja tunnetyöskentelyä sekä tarinallisuutta. Koulutuksessa perehdytään kaikkiin näihin osa-alueisiin. Tutuksi tulevat myös seikkailun hahmot, tarinat, 10 tunnetta, värien merkitys, leikki-ideat, luonto tunteiden oppimisympäristönä sekä Tunteet Hukassa -metsäseikkailun monet mahdollisuudet. Koulutuksessa osallistutaan kahteen eri tyyppiseen Tunteet Hukassa -metsäseikkailun toteutukseen käytännössä ja saadaan valmiudet oman toiminnan suunnitteluun.

Koulutus maksaa 135 € Suomen Ladun jäsenille ja 165 € ei jäsenille.

Kasvatusalan ammattilaisille suunnatut koulutukset:

Toteutamme kursseja myös tilauksesta. Tutustu tilauskurssiin tästä. Tilaa oma tilauskurssi tästä. 


Tunteet hukassa -metsäseikkailun ohjaajan oppaasta päivitetty painos!

Jokainen Tunteet hukassa -kurssille osallistuva saa henkilökohtaiseen käyttöönsä ohjaajan oppaan. Oppaasta on nyt ilmestynyt uudistettu painos, josta löydät mm. päivitettyä tietoa, uusia leikkejä, monistettavia punarintakortteja, värityskuvia ja tunnekartan. 

Uutta opasta on jaettu kursseillamme syyskuusta 2021 alkaen. Jos olet suorittanut Tunteet hukassa -metsäseikkailun ohjaajakurssin tätä aiemmin ja haluaisit nyt hankkia itsellesi päivitetyn version ohjaajan oppaasta, voit tilata sen hintaan 15€ (sis. postituskulut).

Oppaan voi tilata vain Tunteet hukassa -kurssin 8/2019 - 8/2021 käyneille henkilöille. Tilauslomakkeella kysytään, milloin ja missä kurssi on suoritettu. Tilaa täältä: www.lyyti.fi/reg/Tunteethukassaoppaantilaus