Luonto toimintaympäristönä

Tällä kurssilla keskeisessä roolissa on varhaiskasvatusta ohjaavat asiakirjat. Koko koulutuksen anti peilataan Varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin (2022) ja Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin (2014). 

Ulkona lasten havainnot ympäristöstään lisääntyvät. Ihmettelyn, kysymysten sekä toiminnan kautta lapsi tulee kuulluksi ja motivaatio uuden oppimiseen kasvaa. Samalla mahdollistamme lasten osallisuuden sekä mahdollisuudet vaikuttaa oman ympäristönsä suunnitteluun ja tästä huolehtimiseen liikkumista ja toiminnallisuutta unohtamatta. 

Kurssista on kolme eri laajuista versiota. Kaikki sisältävät vankan teoriataustan mutta pidemmillä kursseilla saat enemmän käytännön vinkkejä ja toteutusmalleja. Koko päivän koulutuksessa opit Suuntamysteeri-menetelmän ja saat Laatua varhaiskasvatuksen luontotoimintaan - oppaan.

Webinaari (3 x 45 min)

Sisältää vankkaa teoriataustaa ”Miksi luontoon?”-kysymykselle. Webinaari sopii erityisesti sinulle, joka aloittelet tai haluat vahvistaa luontotoimintaa lasten kanssa. Tämä teoriapaketti ei ole tylsä – täällä innostut! Saat tietoa luonnon pedagogisista mahdollisuuksista varhaiskasvatus- tai esiopetussuunnitelmien toteuttamisesta, mm. oppimisen alueista ja laaja-alaisuudesta luontotoiminnassa. Vuorovaikutteisissa webinaareissa on mukana osallistavia osuuksia ja konkreettista itse tekemistä.

Avoimet kurssit 

25.4. klo 16.30 -18.45 (huom uusi aika) Ilmoittaudu tästä 19.4. mennessä.

21.11 klo 16.30 - 18.45 Ilmoittaudu tästä 4.11. mennessä.

12.12 klo 16.30 - 18.45 Ilmoittaudu tästä 27.11. mennessä.

Hinta 45 €

Tilauskurssin hinta 500 € (max 20 hlöä, 1-30 lisähenkilöä 12 € / hlö)

Koulutus lähiopetuksena (5 x 45 min)

Sisältää pedagogisen ”Miksi luontoon?” -teoriatiedon lisäksi käytännön harjoituksia ulkona. Innostavasta ja monipuolisesta koulutuksesta saat ideoita lapsiryhmien kanssa lähiluonnossa toimimiseen. Helposti toteutettavat vinkit voit ottaa heti käyttöön! Osallistujat saavat koulutuksen jälkeen sähköisen materiaalin.

Tilauskurssin hinta 850 € (max 20 hlöä)

Koulutus lähiopetuksena tai ”hybridinä” (8 x 45 min)

Sisältö kuten neljän tunnin työpajassa, mutta enemmän leikkivinkkejä, harjoitteita ja käytännön ideoita. Koulutuksen jälkeen osaat suunnitella ja toteuttaa metsäretken ohjaaviin asiakirjoihin linkittyen. Tässä koulutuksessa opit myös, miten hyödyntää Suuntamysteeriä lasten kanssa.  Osallistujat saavat koulutuksen jälkeen sähköisen materiaalin lisäksi Laatua varhaiskasvatuksen luontotoimintaan - oppaan. Toteutusvaihtoehtona myös hybridikoulutus eli kaksi tuntia teoriaa webinaarina ja neljä tuntia käytäntöä lähiopetuksena.

Tilauskurssin hinta 1 150 € (max 20 hlöä)

Tilaa oma kurssi täältä.