Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssi

Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssin jälkeen osaat ohjata ryhmiä maastossa ja opettaa maastoon sopivaa ajotekniikkaa. Osaat myös suunnitella eri tasoisia reittejä, lenkkejä ja retkiä sekä tunnet erilaisten maastopyöräilyvarusteiden ja tarvikkeiden ominaisuuksia.

Suomen Latu suosittelee jäsenyhdistyksissä toimiville tai toimimaan aikoville jäsenilleen kahta eri koulutustasoa: 1) Maastopyöräilyn alkeisohjaaja -koulutus  ja 2) Pyöräilynohjaaja -koulutus (Suomen Pyöräilynohjaajat koulutus, Taso2: pyöräilyn eri alalajit). 

Maastopyöräilyn alkeisohjaajakurssit (16 h)

Kurssi on tarkoitettu maastopyöräilijöille, joiden omat ajotaidot ja lajitatuntemus ovat jo kohtuulliset. Kurssilla saa valmiudet ohjata ryhmiä alkeistason lenkeillä ja retkillä sekä ohjeita lajitaitojen ohjaamiseen.
Koulutuksen hinta on Suomen Ladun jäsenille 190€. Yhdistyksessä ohjaamaan sitoutuville on tarjolla 2 maksutonta koulutuspaikkaa/yhdistys/vuosi. Näistä maksuttomista koulutuspaikoista tulee sopia oman yhdistyksen hallituksen kanssa, ennen kurssille ilmoittautumista. 

Tiedustelut ja kysymykset kursseista: maastopyoraily@suomenlatu.fi

 

Pyöräilynohjaajakoulutus (n. 50 h) 

Pyöräilynohjaajakoulutus on valtakunnallinen pätevöittävä koulutus pyöräilyn eri alalajien ohjaamiseen, pyöräilynedistämiseen ja tapahtumajärjestämiseen – maanteillä ja maastossa. Osaamisen lisäksi koulutuksesta saa työkaluja yhdistyksen pyöräilytoiminnan kehittämiseen, ideoita erilaisiin pyöräilytapahtumiin ja verkostoa muiden pyöräilytoimijoiden kanssa.

Tämän koulutuksen järjestää Suomen Pyöräilynohjaajat ry. Lue lisää.

Suomen Ladun maastopyöräilukoulutus toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.