Lataa Suomen Ladun Sieniäppi

Sieneen tekisi mieli, mutta et tiedä, mitä uskaltaa kerätä – syömisestä puhumattakaan. Jokaisen sienestäjän apu löytyy oman älypuhelimen ruudulta: Suomen Ladun Sieniäpin avulla tunnistat yli 200 kotimaista sienilajia.

Sieniäpin avulla tunnistat sieniä kameralla. Koneäly vertaa ottamaasi kuvaa laajaan tausta-aineistoon ja palauttaa tulokset muutamassa sekunnissa. Tietokirjailija, biologi Lasse Kososen laatimat lajikuvaukset ja sienten käytettävyystiedot ovat sovelluksen perinteistä tietosisältöä.

Sovelluksen avulla voit merkitä havainnot kartalle palataksesi myöhemmin samalle sienipaikalle. Kun tunnistat uusia lajeja, tasosi nousee. Nämä pelilliset ominaisuudet tekevät sienestyksestä hauskaa ja yllätyksellistä koko perheelle.

Sovellus tunnistaa yli 200 Suomessa esiintyvää lajia. Taskussasi on kattava sienikirja, joka tekee tunnistuksen puolestasi.

Aloita ilmainen seitsemän vuorokauden kokeilu. Sen aikana kaikki sovelluksen ominaisuudet ovat käytössäsi maksutta. Vuosimaksu 9,90 euroa.
Get it on Google Play

Tärkeimmät ominaisuudet:

  •  Tunnista sieniä kameran avulla
  •  Yli 200 kotimaisen lajin kuvaukset, levinneisyyskartat ja syötävyystiedot
  •  Karttahavaintojen ja muistiinpanojen tekeminen
  •  Pelilliset ominaisuudet: tunnista uusia lajeja
  •  Tietoa sienten käsittelystä ja säilönnästä

Sieniäpin kehityksestä vastaa Suomen Latu. Suomen Latu on Suomen suurin ja vaikuttavin ulkoilujärjestö, jonka tehtävänä on edistää vastuullista, ympärivuotista ulkoilua.

Sieniäpin käyttö vaatii maksullista vuositilausta. Näillä maksuilla katetaan sovelluksen ylläpitoon ja kehittämiseen liittyviä kuluja. Sovellus itsessään on voittoa tavoittelematon. Voit tutustua kaikkiin ominaisuuksin luomalla käyttäjätilin ja aloittamalla 7 vuorokauden maksuttoman kokeilujakson.