Yhteistyössä

NEUVOKAS PERHE

Mindfulness luonnossa 

Kävelylenkki luonnon helmassa tekee hyvää mielelle ja keholle. Välillä on mukava pysähtyä todella aistimaan mitä ympärillä on ja antaa ajatusten levätä. Meillä ihmisillä on helposti tapana lenkilläkin ollessamme pyöritellä päässämme päivän tapahtumia tai tulevia asioita. Mitä jos antaisit aivojen levätä? Neuvokas perhe on tehnyt harjoituksen, joka on tarkoitettu kuunneltavaksi puhelimen ja kuulokkeiden avulla aistien kehoa ja luontoa ympärillämme. Kuuntele itse ja ohjaa myös lastasi havainnoimaan omia tuntemuksiaan. Harjoituksen löydät tästä linkistä

Lisää Neuvokas perheen ideoita koko perheen liikkumiseen löydät täältä 

 

​​​​​​

(kuva Instagram: @haemappasta)

MAPPA-MATERIAALIPANKKI

Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ry. ylläpitää MAPPA- materiaalipankkia.

MAPPAsta löydät yli tuhat materiaalia sekä työkaluja ulkona oppimiseen, ympäristökasvatukseen ja kestävän elämäntavan opettamiseen. Materiaalit on tarkoitettu pääsääntöisesti opetus-, kasvatus- ja nuorisotyöhön.
Tutustu MAPPA- materiaalipankkiin >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen ympäristöopisto SYKLI

SYKLI on tuottanut paljon innostavaa ja helppokäyttöistä materiaalia ympäristökasvatukseen ja luonnossa liikumiseen. Yllä olevalla videolla hauska "Mikä kasvi olen?"- leikki. Lisää leikkiohjeita ja materiaalia löydät SYKLIn #ULKOLUOKKA -sivuilta >>

 

Folkhälsan       

Folkhälsanilla on paljon vinkkejä lasten ja perheiden liikkumiseen, niin sisällä kuin ulkonakin. Ruotsinkielinen Hoppa på -materiaali sisältää mm. hauskat kuvitetut kortit ulos mukaan otettaviksi. Löydät ne täältä.

Myös Naturkraft -hankkeen sivuilla on paljon materiaalia ja vinkkejä, joita päivitetään säännöllisesti. Seuraa hanketta myös Facebookissa ja Instagramissa!

 

ULKO-OPET ry. 

Ulko-opet ry kokoaa yhteen ulkona ja luonnossa opettamisesta ja kasvattamisesta kiinnostuneet. Yhdistys tarjoaa vertaistukea tapaamisissaan ja koulutuksissa. Facebook sivujen kautta (https://fi-fi.facebook.com/ulkoopet/) ja mm. Ulko-opet ry:n ylläpitämän Ulkoluokkapäivän sivujen kautta löytyy paljon materiaalia ns. ulko-opetukseen. Ulko-opet ry:llä on myös paikallistoimintaa josta kannattaa kysellä vaikka facebook sivujen kautta. 

Ulko-opet ry on julkaissut yhdessä Suomen Ladun kanssa pedagogiset pihapelit. Ota pelit haltuun tästä.

Seuraa myös Ulkoluokkapäivän sivuja: https://ulkoluokkapaiva.org/