Mukaan toimintaan

Luonnossa kotonaan (LK) vahvistaa ja monipuolistaa toimipaikan luontoliikuntaa sekä luonto- ja ympäristökasvatusta. LK on myös hyvä tapa profiloitua ulkoilmaelämää painottavaksi toimijaksi! Mukaan voi lähteä koko päiväkoti tai sen yksittäinen ryhmä, perhepäivähoitaja tai koululaisten iltapäiväkerho. Alla on ohjeet hakuprosessiin. Lisäksi edellytämme, että toimipaikka on toiminut LK kriteerien suuntaisesti vähintään puoli vuotta ennen hakemuksen laatimista. 

Toimi seuraavasti:

- Ole yhteydessä Suomen Ladun LK –toiminnasta vastaavaan henkilöön.

- Osallistu LK peruskurssille. Kaksipäiväinen (15 x 45 min) kurssi on avoin kaikille kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille avoin. Kurssi antaa hyvän kuvan LK -toiminnasta ja sen perusteista ja tukee samalla kaikkea lasten luontotoimintaa. Tule mukaan innostumaan ja hakemaan uusia virikkeitä. 

- Tee opintokäynti jo toiminnassa olevaan LK toimipaikkaan. Näe ja kuule LK -toiminnasta toimipaikan arjessa ja käy keskustelua LK -konkareiden kanssa. Ohjeistus opintokäyntiin. 

- Kohti LK -verkoston jäsenyyttä: hakulomakkeen täyttämisen aika.
Edellytyksenä on, että puolet toimipaikan kasvatusvastuullisista henkilöistä on suorittanut LK peruskurssin ennen hakulomakkeen täyttämistä. (Perhepäivähoitajan tulee käydä kurssi ennen hakulomakkeen täyttämistä.)

Ohjeita hakulomakkeen täyttämiseen:
- Toimipaikalle (päiväkoti, perhepäivähoitaja, koululaisten iltapäiväkerho) on oma hakulomake ja päiväkodin yksittäiselle ryhmälle oma. Yksittäisen ryhmän hakemukseen edellytämme toimipaikan johtajan lausuntoa liitteeksi.
- Tutustu toimipaikan tai ryhmän hakulomakkeesta laadittuun tiivistelmään: toimipaikan / ryhmän hakulomakkeen tiivistelmä. 
- Laadi vastaukset hakulomakkeen kysymyksiin etukäteen, jolloin itse sähköisen hakulomakkeen täyttäminen on helppoa. Hakemusta ei voi välitallentaa vaan se täytetään kerralla.

Sähköinen Toimipaikan hakulomake löytyy tästä.

Sähköinen Ryhmän hakulomake löytyy tästä. 

Hakemusten käsittely:

- Hakemukset käsitellään Suomen Ladussa LK -työryhmän kokousaikataulun mukaan.
- Hakemusten tulee olla saapuneina kaksi viikkoa ennen työryhmän kokousta.
- Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kahden viikon sisällä kokouksesta.
- Seuraava työryhmän kokous on 30.9.2021.