Kouluttaudu

Luonnossa kotonaan -toiminnan koulutuksia ovat LK peruskurssi ja - täydennyskoulutukset. Lisäksi toimijoita kannustetaan osallistumaan Suomen Ladun ohjaajakoulutuksiin sekä muiden tahojen LK -toimintaa tukeviin koulutuksiin. Myös LK -verkostotapaamiset ovat koulutuksellisia. Toiminnasta kiinnostuneille järjestetään työpajoja.  Voit myös tilata oman LK-peruskurssin tilauskurssina. Tilauskurssiesite avautuu tästä. Tilauskurssin tilauslomake avautuu tästä. 

 

Luonnossa kotonaan -peruskurssi 2 op (15 x 45 min)

Toimitko paljon ulkona lasten kanssa?

Haluaisitko syventää luontoliikunnan sekä luonto- ja ympäristökasvatuksen osaamistasi? 

Tai oletko ehkä kiinnostunut liittymään mukaan Luonnossa kotonaan –verkostoon?

Luonnossa kotonaan (LK)-peruskurssilla syvennymme LK ydinajatukseen käytännönläheisesti ja omia kokemuksia jakaen. Keskeisiä teemoja ovat Ulkoilmaelämä, Toimintaympäristö ja ulkoilun määrä sekä Leikki ja liikkuminen. Lisäksi koulutuksessa käydään lyhyesti läpi LK tausta ja perusteet sekä nykyinen LK toimintamalli.

Koulutuksen jälkeen osallistujalla on LK perusosaaminen sekä edellytykset hakea LK -toimipaikkajäsenyyttä. Kurssi ei sisällä toimipaikan esim. päiväkodin perustamiseen liittyviä asioita vaan keskittyy löytämään vastauksen kysymykseen Miksi luonnossa? 

Kurssin hinta on 155 € Suomen Ladun jäsenille, muille 195 € sisältäen koulutuksen, materiaalin sekä iltapäiväkahvit.  Koulutus toteutetaan sekä sisällä että ulkona. Kurssipäivien kesto on pääsääntöisesti klo 9-16.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää kasvatus- tai opetusalan tutkintoa. 


Tulevia kursseja:

19 - 20.10 Oulu, ilmoittaudu viimeistään 8.10.

 

Voit myös esittää toiveen peruskurssista omalle paikkakunnalle. 

 

Luonnossa kotonaan -työpajat (3 h)

Pajat sisältävät kahden tunnin Luonnossa kotonaan -henkisen ulkoilun, jolta saat vinkkejä lasten luontotoimintaan sekä yhden tunnin Luonnossa kotonaan -toiminnan esittelyn sisällä.

Voit tilata työpajan myös omalle työpaikalle/ paikkakunnalle, tilauslomake avautuu tästä. Paja on maksullinen.