Ota luonto osaksi opetusta ja kasvatusta

Metsämörri
Metsämörri antaa rakenteet ja sisältöjä säännöllisille metsäretkille. Se on konkreettinen väline varhaiskasvatussuunnitelman ja esiopetussuunnitelman perusteiden toteutukseen luonnossa. Metsämörritoiminnan avainasioita ovat kiireettömyys, ilo ja kokemuksellisuus.

Lue lisää >>

Tunteet hukassa -metsäseikkailu

Tunteet hukassa -metsäseikkailu opettaa tärkeitä asioita; erilaisia tunteita ja niiden ymmärtämistä sekä luonnon ja eläinten kunnioittamista. Se ruokkii lapsen mielikuvitusta ja luovuutta. Seikkailu on suunnattu varhaiskasvatusikäisille ja alakouluikäisille lapsille.

Lue lisää >>

Muumien ulkoilukoulut

Leikki, tarinat ja luontoliikuntataidot - hauska tapa oppia hiihtoa ja retkeilytaitoja! Muumien ulkoilukouluissa lapset ja perheet liikkuvat monipuolisesti luonnossa kaikkina vuodenaikoina.

Lue lisää >>

 

Luonto toimintaympäristönä

Ottamalla luonnon toiminta- ja oppimisympäristöksi mahdollistamme lasten ja henkilöstön kokonaishyvinvoinnin varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. Miten vasun ja eopsin tavoitteet toteutuvat lähiluonnossa?

Lue lisää >>

 

Varhaiskasvatusyhteistyö

Kunnille ja muille varhaiskasvatuksen toteuttajille tarjoamme koulutusten ja asiantuntijapalvelujen yhteistyömallia. Kanssamme henkilöstön osaamisen kehittäminen ja ylläpitäminen on helppoa, kiireetöntä ja sujuvaa. 

Lue lisää >>

 

Hyvinvointia luonnosta

Miten sinä voit tänään? Koska viimeksi pysähdyit aistimaan ja ihmettelemään luontoa? Lähde kaikki aistit avoinna luontoon, voit löytää jotain uutta ja yllättävää. Sivuiltamme löydät maksutonta materiaalia lapsiryhmän tai työyhteisön kanssa käytettäväksi tai ihan itsellesi. Tutustu myös Metsämieli-koulutuksiin!

Lue lisää >>

 

Soveltava ulkoilu

Soveltamalla kuka tahansa voi nauttia ulkoilusta. Soveltaminen voi olla esimerkiksi ympäristön muokkaamista, asenneilmapiirin muokkaamista, apuvälineitä, avustajia tai viestintää.

Lue lisää >>

 

Liikkuva perhe

Liikkuva perheen kohderyhmänä ovat perheliikunnan toimijat, kuten kunnat, liitot, urheiluseurat sekä muut yhdistykset ja toimijat. Tavoitteena on, että eri perheliikunnan toimijat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia omaehtoiseen ja ohjattuun perheliikuntaan sekä viestivät perheliikunnasta.

Lue lisää >>

Suuntamysteeri
 

Luo oma suuntamysteerisi! Suuntamysteeriä voi pelata monenlaisten ryhmien kanssa. Soveltuu sekä lapsille että aikuisille.

Lue lisää >>

 

 Työpaja: Alle 3-vuotiaat luonnossa

Työpajan leikit täällä >>