Kouluttaudu

Suomen Latu Metsämieli-menetelmä

Metsämieli- menetelmä yhdistää luonnossa liikkumisen ja helpot mielentaitojen harjoitukset, jotka auttavat rentoutumaan, rauhoittumaan ja virkistäytymään luonnossa liikkuessa. Jokaisella suomalaisella luontoympäristö on keskimäärin 200m päässä kotoa ja sinne on ovet auki 24/7. Luonto tuottaa monenlaisia hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia. Tutkimusten mukaan jo 10 minuutin luonto-oleilu laskee sykettä, hengitystiheyttä, verenpainetta ja vähentää stressihormoneita. Luonto tuottaa rauhoittumisen ja rentoutumisen kokemuksen.

Suomen Latu Metsämieli- siemenharjoituksista voi valita omiin tarpeisiin sopivimmat, ne sopivat pihalla, puistossa, ulkoilureiteillä tai metsäpoluilla tehtäviksi. Metsämielelle voi lähteä yksin, kaksin tai perheen, ystävien ja yhdistysporukan kanssa.

Haluamme kannustaa Metsämielen kautta matalan kynnyksen liikkumiseen luonnossa, oman kehon kuulumisten kuunteluun, rentoutumiseen, rauhoittumiseen ja virkistäytymiseen sekä oman luontosuhteen herättämiseen ja syventämiseen.

Metsämieli-vertaisvetäjäkoulutus

Suomen Ladun Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus on suunnattu yhdistyksen omille toimijoille. Koulutus antaa valmiudet helppoihin siementason harjoituksiin sekä miten yhdistää niitä latuyhdistysten jo olemassa olevaan toimintaan. Vertaisvetäjäkoulutus on käytännönläheinen, eikä aiempaa kokemusta ohjaamisesta tarvita. Koulutus syventää myös kurssilaisen omaa luontosuhdetta ja antaa tietoa uusimmista tutkimustuloksista, se soveltuu myös yhdistysten jäsenille, jotka haluavat oppia harjoituksia syvemmin oman harjoittelunsa ja luonnossa liikkumisen tueksi. Koulutus sisältää kattavan materiaalin.

Suomen Latu Metsämielen siemen -harjoitukset auttavat pysähtymään, aistimaan, olemaan läsnä ja tunnistamaan luonnon hyvinvointivaikutukset. Harjoituksista voi valita omiin tarpeisiin sopivimmat, ne sopivat pihalla, puistossa, ulkoilureiteillä tai metsäpoluilla tehtäviksi. Metsämielelle voi lähteä yksin, kaksin tai perheen, ystävien ja yhdistysporukan kanssa. Lähde kouluttautumaan kanssamme, hanki hyvinvoinnin työkaluja ja ohjaamistaitoja, monipuolista yhdistyksesi tarjontaa.

Koulutukset 2023:

Kurssin hinta on Suomen Ladun jäsenille 111€.

Ladun jäsenyhdistyksillä on käytössä kaksi ilmaispaikkaa kunkin lajin/ toimintamuodon kurssille vuodessa. Yhdistykset voivat antaa ilmaispaikan kurssille jollekulle jäsenelle, joka sitoutuu ohjaamaan yhdistyksessä. Ilmaispaikan käytöstä on sovittava yhdistyksen hallituksen kanssa ennen ilmoittautumista.

Metsämieli hyvinvointimenetelmä