Kouluttaudu

Suomen Latu Metsämieli-menetelmä

Metsämieli- menetelmä yhdistää luonnossa liikkumisen ja helpot mielentaitojen harjoitukset, jotka auttavat rentoutumaan, rauhoittumaan ja virkistäytymään luonnossa liikkuessa. Jokaisella suomalaisella luontoympäristö on keskimäärin 200m päässä kotoa ja sinne on ovet auki 24/7. Luonto tuottaa monenlaisia hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia. Tutkimusten mukaan jo 10 minuutin luonto-oleilu laskee sykettä, hengitystiheyttä, verenpainetta ja vähentää stressihormoneita. Luonto tuottaa rauhoittumisen ja rentoutumisen kokemuksen.

Suomen Latu Metsämieli- siemenharjoituksista voi valita omiin tarpeisiin sopivimmat, ne sopivat pihalla, puistossa, ulkoilureiteillä tai metsäpoluilla tehtäviksi. Metsämielelle voi lähteä yksin, kaksin tai perheen, ystävien ja yhdistysporukan kanssa.

Haluamme kannustaa Metsämielen kautta matalan kynnyksen liikkumiseen luonnossa, oman kehon kuulumisten kuunteluun, rentoutumiseen, rauhoittumiseen ja virkistäytymiseen sekä oman luontosuhteen herättämiseen ja syventämiseen.

Metsämieli-vertaisvetäjäkoulutus

Suomen Ladun Metsämieli -vertaisvetäjäkoulutus on suunnattu yhdistyksen omille toimijoille. Koulutus antaa valmiudet helppoihin siementason harjoituksiin sekä miten yhdistää niitä latuyhdistysten jo olemassa olevaan toimintaan. Vertaisvetäjäkoulutus on käytännönläheinen, eikä aiempaa kokemusta ohjaamisesta tarvita. Koulutus syventää myös kurssilaisen omaa luontosuhdetta ja antaa tietoa uusimmista tutkimustuloksista, se soveltuu myös yhdistysten jäsenille, jotka haluavat oppia harjoituksia syvemmin oman harjoittelunsa ja luonnossa liikkumisen tueksi. Koulutus sisältää kattavan materiaalin.

Suomen Latu Metsämielen siemen -harjoitukset auttavat pysähtymään, aistimaan, olemaan läsnä ja tunnistamaan luonnon hyvinvointivaikutukset. Harjoituksista voi valita omiin tarpeisiin sopivimmat, ne sopivat pihalla, puistossa, ulkoilureiteillä tai metsäpoluilla tehtäviksi. Metsämielelle voi lähteä yksin, kaksin tai perheen, ystävien ja yhdistysporukan kanssa. Lähde kouluttautumaan kanssamme, hanki hyvinvoinnin työkaluja ja ohjaamistaitoja, monipuolista yhdistyksesi tarjontaa.

Koulutukset 2023:

  • 15.4. Janakkala 
  • 7.5. Kuopio 
  • 9.9. Oulu 

Kurssin hinta on Suomen Ladun jäsenille 111 €.

 

Koulutukset 2024:

  • 23.3. Tampere Ilmoittaudu tästä 7.3. mennessä.
  • 5.5 Seinäjoki Ilmoittaudu tästä 21.4. mennessä.
  • 21.9 Savonlinna Ilmoittautuminen aukeaa marraskuun loppuun mennessä.
  • 28.9 Helsinki Ilmoittautuminen aukeaa marraskuun loppuun mennessä.

Kurssin hinta on Suomen Ladun jäsenille 120 €.

Suomen Ladun jäsenyhdistyksillä on käytössä kaksi ilmaispaikkaa kunkin lajin/ toimintamuodon kurssille vuodessa. Yhdistykset voivat antaa ilmaispaikan kurssille jollekulle jäsenelle, joka sitoutuu ohjaamaan yhdistyksessä. Ilmaispaikan käytöstä on sovittava yhdistyksen hallituksen kanssa ennen ilmoittautumista.

                                                                                                                                                                                                      Hyvinvointia ulkoilusta -vertaisohjaajakurssi

Hyvinvointia ulkoilusta -hanke liikuttaa noin +65-vuotiaita ryhmämuotoisen ja matalan kynnyksen ulkoilutoiminnan avulla. Liikkumisen lisäksi toiminta tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä ja lähiluonnossa.

Hankkeessa koulutetaan vapaaehtoisia ulkoilun vertaisohjaajiksi, jotka innostavat etenkin vähemmän liikkuvia tai matalamman liikkumisen kynnystä kaipaavia ulkoilemaan. Toimintaan voi sitoutua esimerkiksi viiden ulkoilukerran ajaksi. Vertaisohjaajat saavat ulkoilun ja yhdessä tekemisen kautta iloa myös omaan vastaavaan elämäntilanteeseen. Toiminta muotoutuu jäsenyhdistyksen tarpeiden, vertaisohjaajan oman mielenkiinnon, ryhmän tason ja tarpeiden sekä lähiympäristön tarjoumien mukaan.

Yhdistykset voivat antaa kaksi ilmaispaikkaa kurssille jäsenilleen, joka sitoutuvat ohjaamaan yhdistyksessä. Ilmaispaikan käytöstä on sovittava yhdistyksen hallituksen kanssa ennen ilmoittautumista.

Lue lisää hankkeesta ja ilmoittaudu mukaan vertaisohjaajakursseille. 

Metsämieli hyvinvointimenetelmä