Varusteet kuntoon

Frisbeegolfissa ei tarvita paljoa varusteita, mikä tekee siitä helpon lajin aloittaa. Pakollisia hankintoja on vaan kiekko sekä ulkoiluun sopivat vaatteet, jos niitä ei omista. Puhelin tai kynä ja paperi helpottaa radan tulosten laskemista.


Vaatteet
Liikkumiseen sopivat sään mukaiset ulkovaatteet ja ulkoilukengät. Tärkeimpänä kengät joilla on hyvä kävellä epätasoisessakin maastossa, vettä ja kuraa ei voi välttää tietyillä keleillä. Sään mukainen takki pitää mielen ja kehon lämpimänä.  Aurinkoisilla keleillä myös aurinkolasit ovat hyvä valinta. Heittohanskat ei ole pakolliset mutta tuovat hyvän pidon käsiin heittohetkellä. Pieni pyyhe kiekon kuivaamiseen voi olla hyvä idea, jos kiekko on likainen tai märkä.


Kiekot
Frisbeegolfissa on kolme erilaista kiekkoa erilaisiin heittoihin, putteri, midari ja draiveri. Aloittelija pärjää kuitenkin hyvin yhdelläkin kiekolla. Kiekoissa on 4 eri ominaisuutta, nopeus = speed, joka kertoo kuinka nopeasti kiekko liitää, se ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti pitempää lentoa. Liito = glide, joka vaikuttaa eniten heiton pituuteen. Vakaus = turn, joka kertoo kiekon vakaudesta, mitä pienempi vakaus sitä helpommin kiekko kaartuu. Fade, Viimeinen numero kertoo kiekon lennon viimeisten vaiheiden tapahtumista. Jokainen oikeakätisen rystyheitto (ja vasenkätisen kämmenheitto) kaartaa periaatteessa aina vasemmalle ja oikeakätisen kämmenheitto (ja vasurin rysty) oikealle lennon loppupuolella. Mitä suurempi on faden arvo, sitä rajummin kiekko kääntää lopussa. Erilaiset kiekot sopivat erityyppisiin heittoihin.


Kiekon valinnasta löytyy tietoa täältä: https://www.innovastore.fi/page/12/kiekon-valinta