Tänäkin talvena on julkisuudessakin käyty keskustelua ristiriidasta hiihtäjien ja ladulla muilla tavoin kulkevien välillä. Osa u...

pe tammik. 26 08:34:10 2024

Tänäkin talvena on julkisuudessakin käyty keskustelua ristiriidasta hiihtäjien ja ladulla muilla tavoin kulkevien välillä. Osa ulkoilijoista kokee, ettei latujen vuoksi kävelylle, juoksemiselle tai pyöräilylle ole tilaa esimerkiksi kaupunkialueiden ulkoilukohteissa.

Me Suomen Ladussa haluamme, että jokaisella on kulkutavasta riippumatta mahdollista ulkoilla ja nauttia luonnosta. Tarvitsemmekin Suomeen enemmän muuhun kuin hiihtoon tarkoitettuja talvireittejä, joilla voi niin kävellä, juosta kuin pyöräilläkin. Talvireitit voivat kulkea omina reitteinään tai ladun läheisyydessä.

Suomen Ladulla oli viime talvena opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama talvireittihanke, jossa pilotoitiin talvireittejä viidellä paikkakunnalla. Kokemukset olivat hyviä. Hankkeen lopputulemana syntyi Opas talvireittien luomiseen. Oppaassa kerrotaan kaikki mitä pitää ottaa huomioon talvireittien luomisessa. Oppaan voi ladata osoitteesta https://www.suomenlatu.fi/media/opas_talvireittihanke.pdf

Teemme Suomen Ladussa työtä, että talvireitit yleistyisivät Suomessa ja eritoten kunnat ja kaupungit rakentaisivat niitä nykyistä enemmän. Kannustamme sinuakin viemään viestiä ja vaikuttamaan omaan kuntaasi tai kaupunkiisi talvireittien rakentamiseksi.

#talviulkoilu #talvireitit