Uutisarkisto: Lausunnot

Ulkoilijoiden turvallisuus huomioitava luonnonsuojelulain muutoksessa

Hallitus päättää tänään Luonnonsuojelulain muutosesityksestä, joka mahdollistaisi metsästyksen harkinnanvaraisesti eteläisen Suomen kansallispuistoissa. Suomen Latu on huolissaan kansallispuistojen tuhansien kävijöiden turvallisuudesta, mikäli metsästys alkaisi laajemmassa määrin puistojen alueella.

03.12.2010|Lausunnot

Sipoonkorven kansallispuiston perustaminen

Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry, Suomen Latu ry, Suomen Ratsastajainliitto ry ja Suomen Suunnistusliitto ry toteavat lausunnossaan muun muassa, että Sipoonkorven kansallispuiston perustaminen on tärkeää.

15.11.2010|Lausunnot

Oulun ja Kokkolan ulkoiluolosuhteiden selvitykset

Suomen Latu teki yhteistyössä selvityksen sekä Oulun että Kokkolan ulkoilumahdollisuuksien nykytilasta ja muutoksesta kevään ja kesän 2010 aikana. Selvitystä tekemässä oli molempiin kaupunkeihin perustettu ulkoilun yhteistyöryhmä. Selvitykset ovat osa Suomen Ladun vuosille 2009-2011 sijoittuvaa Sulka II -hanketta.

01.11.2010|Lausunnot

Kansallispuistot pidettävä maksuttomina

Pidetään kansallispuistot maksuttomina, jottei yhteiskunta menetä enemmän kuin se saa, Suomen Ladun toiminnanjohtaja kirjoittaa Latu & Polku -lehden pääkirjoituksessaan.

21.10.2010|Lausunnot

Suomen Latu kysyy kuntalaisilta ulkoiluolosuhteista

Suomen Latu tekee asukaskyselyn koskien kunnan ulkoilupaikkoja 15 kunnassa osana Sulka II -hanketta. Kuntien kanssa yhteistyössä tehtävät ulkoilupaikkoja koskevat asukaskyselyt alkoivat Jyväskylässä, Parikkalassa ja Kouvolassa.

17.10.2010|Lausunnot

Suomen Latu vetoaa Metsähallituksen luontopalveluiden puolesta

Suomen Latu on lähettänyt kansanedustajille vetoomuksen Metsähallituksen luontopalveluiden puolesta. Järjestön mielestä luontopalveluiden budjetin leikkaaminen olisi lyhytnäköistä politiikkaa, josta tulee pitkällä aikavälillä enemmän kuluja kuin säästöjä.

16.09.2010|Lausunnot

Ulkoilu budjetin puristuksissa

Suomen Latu toivoo eduskunnan tekevän korjaavan päättäessään lopullisesta budjetista. Hyvinvointimme takia.

15.09.2010|Lausunnot

Koulut liikkumaan

Istuvaksi ja epäsosiaaliseksi muuttunut elämäntapamme edellyttää erityisesti liikuntatuntien, mutta myös muun liikunnallisen elämäntavan lisäämistä kouluissa, Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson kirjoittaa.

03.06.2010|Lausunnot

Huippu-urheilun liikuttajat

Ilman harrastajia – liikkujia – ei olisi olemassa huippu-urheilua, Eki Karlsson kirjoittaa.

14.04.2010|Lausunnot

Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa koskeva lakiesitys

Suomen Latu on kutsuttu ympäristövaliokunnan kuultavaksi liittyen hallituksen esitykseen laiksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta annetun lain muuttamiseksi.

24.02.2010|Lausunnot