Suomen Ladun maastopyöräilyhankkeen asiantuntijaksi on valittu Topi Kiljunen

18.06.2024|2023 Ajankohtaista Yhdistyksille

Topi Kiljunen on toiminut aiemmin Suomen Ladun aikuisten ulkoilun asiantuntijana ja vastannut tehtävässään maastopyöräilyn edistämisestä. Kiljunen aloittaa työt hankkeessa 1.8.2024. 

Topi Kiljunen toimi Suomen Ladun maastopyöräilystä vastaavana asiantuntijana 2023-2024. Hän oli laatimassa hankehakemusta, joten hän tuntee hankkeen ja sen taustat ja on heti elokuun alussa valmis aloittamaan työt. 

— Hakijajoukko oli kovatasoinen, ja haluan kiittää kaikkia tehtävää hakeneita. Saimme tarkoin punnita valintaamme, mutta Kiljusen kokemus ja näkemys vakuuttivat meidät, toteaa Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen

Kiljusella on vahvaa osaamista maastopyöräilystä ja näkemystä maastopyöräilyreittien kehittämisestä. Lisäksi hänellä on hyvät verkostot maastopyöräilytoimijoihin. 

Hankkeessa laaditaan Suomeen yhtenäinen maastopyöräilyreittien vaativuusluokitus

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman maastopyöräilyhankkeen tavoitteena on luoda Suomeen pitkään tavoiteltu yhtenäinen maastopyöräilyreittien vaativuusluokitus. 

Jotta luokituksesta saadaan yhtenäinen ja se otetaan käyttöön koko Suomessa, Kiljusen työnkuvaan hankkeessa kuuluu yhteydenpito laajaan joukkoon alan toimijoita. Yhteistyöllä edistetään myös reiteistä saatavan tiedon selkeyttä, reittien turvallista käyttöä, saavutettavuutta ja pyörämatkailua. 

– Aloitan elokuussa työt innolla. Tässä hankkeessa on mahdollista tehdä paljon maastopyöräilyn edistämiseksi Suomessa, sanoo Topi Kiljunen.

Uudenmaan virkistysalueyhdistys (Uuvi) sai myös OKM:ltä rahoitusta maastopyöräilyreittien kehittämiseen. Uuvi ja Suomen Latu tekevät tiivistä yhteistyötä ja laativat yhteisen projektisuunnitelman. Hankkeiden lopputuloksena syntyy opas maastopyöräilyreittien vaativuusluokituksesta ja kehittämisestä. Hankkeet kestävät 1,5-2 vuotta.

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Hannu Tiusanen, Suomen Latu
hannu.tiusanen@suomenlatu.fi
puh. 044 493 8469

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen, Suomen Latu
panu.kononen@suomenlatu.fi
puh. 040 703 6209