Lisää osaamista yhdistyksen melontatoimintaan
Melonta on jo keskeinen osa monen yhdistyksen kesäajan toimintaa ja lisäksi on lukuisia yhdistyksiä, joita se kiinnostaa. Suomen Latu tukee yhdistysten melontaosaamista ja turvallista melontakulttuuria kouluttamalla niin yhdistyksiä kuin yksittäisiä ohjaajia. Lue alta, mitä teidän yhdistyksenne voi hyödyntää.
Melonnan tekniikkakoulutukset
Kokemukset yhdistysten melontatekniikkakoulutuksista kahdelta viime kesältä ovat olleet erittäin myönteisiä, joten myös ensi kesänä on mahdollisuus hakea sellaista omalle yhdistykselle. Tarjoamme koulutustilaisuutta enintään 10 yhdistykselle. Koulutusten kohderyhmänä ovat yhdistyksen melontatoiminnassa aktiivisesti mukana olevat ja tavoitteena on kehittää erityisesti yhdistysten melontatoimintaa järjestävien ja siinä avustavien henkilöiden melontataitoja. Koulutukset myönnetään yhdistyksille hakulomakkeiden perusteella ja toteutetaan yhteistyössä yhdistysten kanssa. Tänä vuonna koulutusta tarjotaan niille paikkakunnille, joissa sitä ei aiempina vuosina ole ollut ja valinnassa painotetaan erityisesti yhdistyksen halua kehittää omaa toimintaansa. Hakuvaiheessa yhdistys valitsee koulutuksen tasoksi joko melonnan perustaitojen vahvistamisen tai syventävän koulutuksen. Tekniikkakoulutus on yhdistykselle maksuton.
Hakulomake ja lisätiedot: lyyti.fi/reg/Melontatekniikkakoulutukset2024. Yhdistysten tekniikkakoulutusten haku päättyy 28.4.2024.
Melontaleiri 2.-4.8.2024
Ensi kesänä järjestämme ensimmäistä kertaa melontaleirin Suomen Ladun yhdistysten aktiivisille melojille. Leirille ovat tervetulleita niin ohjaajat kuin melontaharrastajatkin. Leirillä on tavoitteena, että melontatekniikkaharjoittelun lisäksi myös yhdistysten ohjaajat pääsevät kehittämään omia ohjaustaitojaan. Harjoittelu tapahtuu kajakkiyksiköillä. Huom! Leirillä ei opetella melonnan alkeita vaan osallistujilla tulee olla jonkin verran melontakokemusta ja halua kehittää osaamistaan myös yhdistyksen hyväksi.
Leiri järjestetään Inkoon Bjursissa. Majoitumme Bjursin leirintäalueella omissa teltoissa tai muissa ulkomajoitteissa ja ruokailut toteutetaan omatoimisesti retkiruokailuna. Alueella on käymälät, suihkut, grillikatoksia ja juokseva vesi. Lauantai-illalle on varattu myös saunomismahdollisuus. Leirin ohjelma on maksuton. Osallistujat kustantavat itse matkakulut ja leirintäaluemaksun 20 €/osallistuja (maksetaan paikan päällä).
Leirille ilmoittautuneille järjestetään 2-3 etätapaamista kevään/alkukesän aikana. Etätapaamisten tarkoitus on tutustua ja orientoitua leirin sisältöihin. Ensimmäinen ennakkotapaaminen on Google Meetissä torstaina 2.5. klo 18-19.30, osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille erikseen.
Leirin päätteeksi sunnuntaina tarjoamme halukkaille Meloja 2 -taitokokeen suorittamismahdollisuuden. Taitokoe on maksullinen.
Leirillä ovat kouluttajina Suomen Ladun kokeneet melontaohjaajat ja suunnittelusta vastaa Taija Kunelius yhdessä Suomen Ladun melontavastaavan Susannen kanssa.
Ilmoittaudu leirille 30.4.2024 mennessä tämän linkin kautta.
Melonnan ohjaajakoulutukset
Suomen Latu kouluttaa tänäkin vuonna ohjaajia jäsenyhdistysten toimintaan. Koulutuksia järjestetään kaksi, 7.-9.6.2024 Savonlinnassa ja 28.-30.6.2024 Sastamalassa. Osallistujilla tulee olla EPP2/Meloja 2 -taitokoe etukäteen suoritettuna.
Tarjoamme 2 maksutonta paikkaa / jäsenyhdistys niille koulutettaville, jotka sitoutuvat oman yhdistyksensä melontatoiminnan ohjaamiseen ja kehittämiseen. Koulutukseen osallistuminen ei “syö” yhdistyksen muiden lajien ja toimintamuotojen maksuttomia koulutuspaikkoja.
Lisätietoa koulutuksesta ja ilmoittautumislinkki löytyvät Suomen Ladun nettisivulta.
Jäikö jokin mietityttämään? Ota rohkeasti yhteyttä melonnan lajivastaavaan: susanne.blomqvist@suomenlatu.fi.