Kuukauden ulkoiluteko: Nurmijärven Latu ja Polku rakensi esteettömän melontalaiturin

07.06.2024|Yhdistyksille

Nurmijärven Latu ja Polku rakensi alkuvuoden 2024 aikana Sääksjärvelle esteettömän melontalaiturin, joka mahdollistaa pääsyn melomaan niille, joilla on erityisen tuen tarvetta kanoottiin menemisessä ja sieltä pois nousemisessa.

Kuva: Timo Pasanen/Nurmijärven Latu ja Polku

Suomen Ladun jäsenyhdistys Nurmijärven Latu ja Polku (NurLa) tekee laajasti töitä ulkoilun olosuhteiden edistämisessä, mistä paras esimerkki on sen luoma ulkoilukeidas Sääksjärven ympäristöön. Osa Sääksjärven ympäristön ulkoiluolosuhteista on toteutettu valtion maille yhdessä Metsähallituksen kanssa, mutta suurin osa sijaitsee NurLan “päämajassa” Sääksjärven rannalla olevassa Siperianrannassa. 

Melonta on yksi NurLan pitkäaikaisimmista ja vahvimmista lajeista. Nurmijärven kunnalta vuokrattu Siperianranta toimii NurLan melontakeskuksena, joka on keskuspaikka yhdistyksen aktiiviselle melontatoiminnalle kirkasvetisellä Sääksjärvellä.  

NurLa rakensi alkuvuoden 2024 aikana esteettömän melontalaiturin Siperianrantaan, minkä myötä aikaisempaa useammalla on mahdollisuus nauttia Suomen suurimman lähteen eli Sääksjärven maisemista. Esteetön melontalaituri mahdollistaa pääsyn melomaan, joilla on erityisen tuen tarvetta kanoottiin menemisessä ja sieltä pois nousemisessa.

- Sääksjärvi on upea melontapaikka ja esteettömällä melontalaiturilla haluamme mahdollistaa järvestä nauttimisen meloen yhä useammalle. Laituri laskettiin veteen toukokuun lopussa ja kysyntää on riittänyt. Toivotaan, että laituri kannustaa uusia melojia Sääksjärvelle ja myös lähtemään mukaan NurLan toimintaan, toteaa NurLan puheenjohtaja Timo Pasanen, joka on rakentanut laiturin yhdessä NurLan aktiivien Pekka Korkalan ja Mika Vännin kanssa.

Esteettömän melontalaiturin rakentamisessa on tärkeää, että laituri todella tukee vesillepääsyä. NurLa konsultoi Invalidiliittoa ennen laiturin rakentamisen aloittamista. Invalidiliittoon kannattaa olla yhteyksissä, jos on aikomusta rakentaa vastaavanlainen laituri. 

Jos Suomen Ladun jäsenyhdistyksessä suunnittelette esteettömän melontalaiturin rakentamista, Timo Pasaselta saa lisätietoja. Yhteystiedot löytyvät NurLan kotisivuilta.

Teksti: Hannu Tiusanen

 

Kommentoi