Hiihtäjien juhlapäivä lähestyy

20.02.2024|Ajankohtaista Jäsenille Yhdistyksille

Kansallista Hiihtopäivää vietetään tulevana lauantaina 24.2.2024 jo kolmatta kertaa. Suomen Ladun jäsenyhdistykset ja muut tahot järjestävät yli sata kaikille avointa hiihtotapahtumaa ympäri Suomen.

Tapahtumien joukossa on ohjattuja hiihtoretkiä, koko perheen talviriehoja ja suuria massahiihtoja. Kampanjan järjestää Suomen Latu, Hiihtoliitto, Eläkeliitto, TUL ja liikunnan aluejärjestöt.

“Tapahtumilla halutaan tuoda ihmisiä yhteen nauttimaan hiihdosta ja talviulkoilusta matalalla kynnyksellä. Juhlapäivää voi toki viettää myös omatoimisesti lähtemällä lähiladulle esimerkiksi perheen tai kavereiden kanssa. Sosiaalisessa mediassa voi jakaa ja seurata hiihtotunnelmia aihetunnisteella #kansallinenhiihtopäivä”, sanoo kampanjan koordinaattori Petteri Tiainen.

Juhlapäivänä esimerkiksi Vantaan Latu ja Polku pitää auki Bisan majan latukahvilaa, Imatran Lapinkävijät vie halukkaat erähiihdolle, ja Valkeakosken Latu järjestää perinteisen hiihtotavan kertausta aikuisille. Hämeenlinnan Latu opettaa lapsille hiihtoa osana ulkoilutapahtumaansa, Pieksän Ladusta lähdetään kuutamohiihdolle, ja Vammalan Retkeilijät viettää koko perheen ulkoilupäivää, jossa voi mm. pulkkailla ja kokeilla lumikenkäilyä. Kansallisen Hiihtopäivän päätapahtuma, Koko perheen Kansallinen Hiihtopäivä, järjestetään Helsingin Paloheinässä.

Kaikki paikalliset tapahtumat löytyvät Kansallisen Hiihtopäivän kampanjasivuilta.

Osallistu Kansallisen Hiihtopäivän valokuvakilpailuun

Suomen Ladun ja Vauhdin yhteinen Kansallinen Hiihtopäivä 2024 -kuvakilpailu haastaa taltioimaan hiihdon hurmaa. Valokuvakilpailuun osallistutaan hiihtoon liittyvällä kuvalla. Kolmen parhaimman kuvan kuvaajat palkitaan Vauhti Oy:n suksivoiteilla.

Näin osallistut kilpailuun

1.Seuraa somessa Suomen Ladun ja Vauhti Ski Waxin tilejä
2.Ota kuva helmikuiselta hiihtoretkeltäsi, julkaise se somessa aikavälillä 1.-24.2.2024 aihetunnisteella #kansallinenhiihtopäivä. Muista tägätä julkaisuun @vauhtiskiwax ja @suomenlatu.

Koko kansan Mikko “Peltsi” Peltola haastaa suomalaiset lähiladuille

Toimittaja Mikko “Peltsi” Peltola toimii Kansallisen Hiihtopäivän suojelijana.

“Tämä on ehdottomasti tärkeä päivä kaikille ulkoilijoille ja ennen kaikkea meille hiihtäjille. On hyvin luontevaa sekä tietysti myös suuri kunnia toimia Kansallisen Hiihtopäivän suojelijana ja päästä innostamaan muitakin ladulle. Eikun kaikki rajusti monoa syönnille!" sanoo Peltola.

Viime vuonna Kansalliseen Hiihtopäivään osallistui kuusi prosenttia suomalaisista, mikä tarkoittaa yli 260 000 hiihtäjää. Suomen Ladun tavoitteena on laajentaa kampanja koko kansan yhteiseksi juhlapäiväksi.

Lisätietoja

Asiantuntija, tapahtumat
Petteri Tiainen
puh. 0505566844
petteri.tiainen@suomenlatu.fi

Asiantuntija, ulkoilu, hiihto
Topi Kiljunen
puh. 040 1576500
topi.kiljunen@suomenlatu.fi