Haluatko vaikuttaa – hae Suomen Ladun hallitukseen!

17.05.2024|Ajankohtaista Yhdistyksille

Ehdokashaku Suomen Ladun hallitukseen seuraavalle kolmivuotiskaudelle on alkanut. Hallituksen jäsenenä olet näköalapaikalla luotsaamassa valtakunnallista ulkoilujärjestöä ja pääset vaikuttamaan strategisen tason päätöksiin. Seuraavalla hallituskaudella (2025-2027) ajankohtaisia asioita ovat ainakin päivitetyn strategian jalkauttaminen ja seuranta, jäsenpalveluiden digitalisoiminen, Kiilopään investointiohjelma ja järjestörahoituksen uudet muodot.  

Toivomme, että tunnet Suomen Ladun toimintaa, mutta se ei ole ehdoton edellytys. Voit tuoda myös tärkeää ulkopuolista näkökulmaa. Toivomme, että sinulla on osaamista jostain hallitustyön osa-alueesta (esim. talous, juridiikka, järjestötoiminta, poliittinen vaikuttaminen, kansainväliset suhteet, henkilöstöhallinto, matkailu- tai hotellitoiminta).

Hallitustyössä pääset osaksi suurta ulkoiluyhteisöä, saat mahdollisuuksia oppia uutta ja kehittää omaa osaamistasi vapaaehtoisen järjestöjohtamisen kautta. Toivomme, että osallistut myös aluetoimintaan ja vahvistat paikallisten jäsenyhdistysten roolia osana Suomen Latua. Toivomme hallitukseen eri-ikäisiä ja -taustaisia ehdokkaita. 

Hallitustyöskentely vaatii sitoutumista

Edellytämme, että ymmärrät yhdistystoiminnan perusteet ja sinulla on kokemusta järjestötoiminnasta. Lisäksi edellytämme, että voit sitoutua tehtävään kolmeksi vuodeksi. 

Suomen Ladun hallitus kokoontuu 7-8 kertaa vuodessa ja kokoukset kestävät noin kolme tuntia. Kokousaikataulu sovitaan etukäteen. Kokoukset toteutuvat päiväsaikaan ja osin etänä. Kokousten välillä pidetään yhteyttä sähköisesti ja kokouksiin valmistautumiseen on hyvä varata aikaa. Yhteensä aikaa on hyvä varata vähintään 10h/kuukaudessa. 

Tehtävästä ei makseta palkkaa eikä palkkiota, vaan se on luottamustoimi. Matkakulut korvataan ja pitkämatkalaisille järjestetään tarvittaessa majoitus. 

Järjestötoimikunta vaalityöryhmänä

Suomen Ladun 10-henkiseen hallitukseen valitaan kolme jäsentä järjestön syyskokouksessa Espoossa 27.10.2024. Hallitusvalintaa valmistelee järjestötoimikunta, jolle tehtävä annettiin kevätkokouksessa. Järjestötoimikunta esittää syyskokoukselle hallitukseen valittavaksi kolmea henkilöä. Vakiintuneen käytännön mukaisesti hallituksen jäsenistä kahdeksan on valittu eri puolilta Suomea, kahdeksalta eri latualueelta. Lisäksi hallituksessa on puheenjohtaja ja nk. asiantuntijajäsen. Nyt erovuorossa ovat Uudenmaan, Hämeen ja Itä-Suomen latualueilta valituiksi tulleet hallituksen jäsenet.

Järjestötoimikunta etsii ehdokkaita ja tekee oman esityksensä kevätkokouksen pyynnöstä järjestön kokoukselle. Tämä esitys esitellään myös syksyn aluekokouksissa ja kaikkien mukana olleiden nimet julkistetaan. Jos kiinnostuit, toimi 31.8. mennessä! Täytä hakulomake ja kerro itsestäsi ja siitä, miksi olet kiinnostunut hallituspaikasta. 

Lisätietoja antavat järjestötoimikunnan puheenjohtaja Anja Korhonen (anja.korhonen05@gmail.com / 050 401 7027) sekä Suomen Ladun järjestöpäällikkö Kirsi Uusitalo (kirsi.uusitalo@suomenlatu.fi / 044 722 9350).