Ohjaaja esiin haastattelu, Kaisa Koskinen

11.02.2019|

Kaisa on ohjannut Muumien hiihtokoulua Joensuussa jo 10 vuotta. Lue millaisia vinkkejä hiihtokoulun ohjaamiseen Kaisalla on taskussaan.

1. Nimi ja paikkakunta

Kaisa Koskinen, Joensuu

 

2. Mitä ohjaat, missä, kuinka usein?

Olen ohjannut Muumien hiihtokoulua 10 vuotta ja olen toiminut muumien hiihtokoulun ohjaajien kouluttajana yhden vuoden. Tänä vuonna ohjaan muumien hiihtokoulua Joensuun Ladulla helmikuun kahtena ensimmäistä viikonloppua Lykynlammen ulkoilukeskuksella. Lisäksi ohjaan Muumien retkeilykoulua perheille.

 

3. Miten päädyit ohjaamaan Suomen Ladun yhdistykseen?

Oman lapsen osallistumisen kautta päädyin ensin apuohjaajaksi Muumien hiihtokouluun. Sitten kävin ensin muumien hiihtokoulun ohjaajakurssin ja myöhemmin kouluttajakoulutuksen. Hiihto ja muumit veivät mennessään!

 

4. Millainen olet ohjaajana?

Ohjaajana pyrin olemaan innostava, osallistava, kannustava ja toiveet huomioiva ohjaaja.

 

5. Mikä on parasta ohjaamisessa?

Parasta on lasten oppimisen ilo, nauru ja punaiset posket. Parhaita ovat hetket, kun tehdään yhdessä asioita ja homma toimii.

 

6. Mikä on haastavaa ohjaamisessa tai missä haluat kehittyä ohjaajana?

Kestohaaste kurssien pitämisessä on ollut materiaalien kiinnittäminen tuulisella säällä. Meillä on ollut useampana vuonna muumien hiiihtokoulussa spesialiteettina ampumahiihtoa ja olemme yhdessä ohjaajakavereiden kanssa tehneet siihen liittyviä materiaaleja. Välillä tuuli tekee tepposet ja materiaalien kiinnittämiseen ladun varteen on käytetty monenlaisia konsteja. Kehittyä haluaisin vielä oppimismateriaalien kehittämisessä.

 

7. Mikä on viimeisin uusi ideasi ohjaajana, jonka haluat jakaa muille ohjaajille?

Eräs kurssilainen muumihiihdon ohjaajakurssilla antoi huikean idean kumparelaskusta: Laitetaan merkkejä mäkeen/tasaiselle mäen jälkeen, merkkien kohdalla laskija joustaa polvilla niin kuin kumparelaskija. Näin laskiessa tulee tunne, että laskisi kumpareissa, vaikka laskeekin tasaisella.

 

8. Mikä nauratti viimeksi?

Maakunta viestin joukkueemme asuvalinta nauratti. Montako muumipehmoa mahtuu hiihtoasun huppuun? ;D  

 

9. Mitä terveisiä haluat lähettää muille ulkoilulajien ohjaajille?

Luistavia latuja, auringonpaistetta ja hiihdon tuomaa hyvää oloa kaikille!