Ohjaaja esiin haastattelu, Eija Hartikainen

16.04.2019|

Eija on intohiimoinen juoksun harrastaja, lue miten Eija päätyi polkujuoksun ohjaajaksi Iisalmen Latuun

1. Nimi ja paikkakunta

Eija Hartikainen, Iisalmi

 

2. Mitä ohjaat, missä, kuinka usein?

Ohjaan Iisalmen Ladussa polkujuoksua. Vedän ryhmää kerran viikossa ympäri vuoden. Kesällä vedin ryhmää yksin, muta syksyllä sain mukaan toisen ohjaajan. Kesäkaudella oli kaksi ryhmää peräkkäin, toinen oli vauhtiryhmä ja toinen rauhallisempi ryhmä. Vaihtelen viikkolenkkien teemaa, jotta treenistä tulisi monipuolinen. Meillä on ollut mm. peruskestävyys ja vauhtikestävyys treenejä sekä mäkivetoja. Talvella osallistujia on käynyt säännöllisesti 7–8 ja kesällä mukana oli 10–20 juoksijaa.

 

3. Miten päädyit ohjaamaan Suomen Ladun yhdistykseen?

Oman harrastuksen kautta. Harrastan aktiivisesti juoksua ja polkujuoksua. Kuulin Suomen Ladun polkujuoksun ohjaajakurssista Mikkelin juoksukavereiden kautta ja innostuin osallistumaan kurssille. Minulla on liikuntapuolelta koulutusta ja ohjaaminen ylipäätään kiinnostaa!

 

4. Millainen olet ohjaajana?

Ohjaajana olen kannustava ja haluan saada kaikki ainakin yrittämään. Luon ryhmään yhteishenkeä ja otan kaikki mukaan.  

 

5. Mikä on parasta ohjaamisessa?

Yhteishenki ja liikunnan ilo! Se kun näkee, että ryhmä tykkää ja joku tokaisee lenkin jälkeen, että: ”Olipa kyllä hyvä lenkki!”

 

6. Mikä on haastavaa ohjaamisessa tai missä haluat kehittyä ohjaajana?

Haastavaa on tarjota sopivaa lenkkiä kaikille eritasoisille juoksijoille niin, ettei kukaan jättäisi tulematta uudestaan sen takia, että lenkki oli liian haastava tai liian helppo. Tämän haasteen takia jaettiinkin porukka kesällä kahteen ryhmään, josta porukka sai valita vauhdikkaamman tai rauhallisemman lenkin.

 

7. Mikä on viimeisin uusi ideasi ohjaajana, jonka haluat jakaa muille ohjaajille?

Kannattaa kannustaa ryhmän jäseniä kokeilemaan kaikkea uutta! Meidän polkujuoksuryhmästämme kukaan ei ollut kokeillut villasukkajuoksua, niinpä otettiin yhdeksi viikkolenkiksi villasukkajuoksu ja ryhmä tykkäsi tosi paljon. Pitää muistaa, että aikuistenkaan lenkkien ei tarvitse olla vakavia, vaan uusia juttuja saa aina kokeilla!

 

8. Mikä nauratti viimeksi?

Ei tule mieleen mitään yksittäistä juttua, mutta aina me porukalla nauretaan milloin millekin, kun juostaan yhdessä.

 

9. Mitä terveisiä haluat lähettää muille ulkoilulajien ohjaajille?

Muistakaa nauttia ohjaamisesta!