Yhdessä liikkuminen lääkkeeksi yksinäisyyteen

07.02.2011|Lausunnot

Liiku terveemmäksi -päivät keskittyvät tänä vuonna yhdessä liikkumiseen ja yksinäisyyden torjumiseen. Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson ja THL:n pääjohtaja Pekka Puska kannustavat sosiaaliseen liikkumiseen.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen oli huolissaan vuoden 2011 yhteisvastuukeräyksen avauspuheessaan suomalaisten yksinäisyydestä. Samaan teemaan on tarttunut Suomen Latu, joka vastaa tänä vuonna Liiku terveemmäksi -päivistä.

”Yksinäisyys on kasvava ilmiö ja aiheuttaa monia ongelmia suomalaiselle yhteiskunnalle”, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska muistutti Liiku terveemmäksi -päivän neuvottelukunnan kokouksessa.

”Suomen Ladun vetämällä sosiaaliseen liikkumiseen kannustavalla Yhdessä-teemalla voidaan omalta osaltaan ehkäistä yksinäisyyttä”, Puska uskoo.

Suomen Latu on ottanut vakavasti yksinäisyyden uhan suomalaiselle kansanterveydelle. Vuonna 2010 aloitettu Yhdessä-teema haastaa ihmisiä liikkumaan yhdessä muiden kanssa. Kaveria ei jätetä.

”Yli viidennes suomalaisista kokee yksinäisyyttä, joka viides suomalainen ei nauti yksin liikkumisesta, ja erityisesti liikuntaa vieroksuvat ja huonokuntoiset haluavat liikkua muita enemmän yhdessä. Siksi on tärkeää korostaa yhdessä tekemistä ”, Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson tiivistää.

Liiku terveemmäksi -tapahtumat alkavat 14.2., jolloin yli 20 paikkakunnalla vietetään ystävänpäivän talviriehaa – tietenkin yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Liiku terveemmäksi on WHO:n lanseeraama kansainvälinen hanke, jonka tavoitteena on edistää liikuntaa osana terveellisiä elintapoja.

www.suomenlatu.fi/liikuterveemmaksi
www.liikuterveemmaksi.fi

Lisätietoja
Eki Karlsson
toiminnajohtaja
etunimi.sukunimi@suomenlatu.fi
puh. 044 328 3286