Partioaitta lahjoittaa lähes 100 000 euroa ympäristönsuojeluun

25.01.2018|Lapset & perheet Yhdistyksille

Suomen Ladun Metsämörritoiminta sai Partioaitalta yli 27 000 euroa.

Suomen Ladun Nina Räike ja Eki Karlsson ottivat vastaan Partioaitan lahjoituksen Nina Ehrnroothilta (keskellä).

Ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut Partioaitta tekee merkittävän panostuksen suomalaiseen ympäristönsuojeluun lahjoittamalla yhteensä 94 464 euroa kolmelle ympäristönsuojeluun erikoistuneelle taholle. Nämä ovat Pidä Saaristo Siistinä ry (44 398 €, 47 %), Suomen Ladun Metsämörritoiminta (27 395 € 29 %) sekä Metsähallituksen ylläpitämän Kiilopään reitin kunnostus (22 671 €, 24%).

Merkittävä lahjoitus koostuu Partioaitan kanta-asiakasjärjestelmän, 365-klubin, kautta tehdyistä ostoista, joiden loppusummasta Partioaitta tilittää 1 % Ympäristöbonuksena klubilaisten itse valitsemiin luonnonsuojelu- ja yhteiskuntavastuukohteisiin. Ympäristöbonus on osa Partioaitan kestävän kehityksen periaatteiden mukaista liiketoimintaa.

”Asiakkaitamme, henkilökuntaamme ja omistajiamme yhdistää rakkaus luontoa ja siellä liikkumista kohtaan. Syy tähän on yksinkertainen: haluamme olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta – se on vastuumme ja velvollisuutemme”, kertoo Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth.

Ympäristöbonuksen lahjoituskohteiksi valitaan voittoa tavoittelemattomia, pieniä organisaatioita, jotka edistävät eri ikäisten ihmisten ulkoiluharrastusta sekä ympäristön hyvinvointia. 

"Kertynyt Ympäristöbonus ylittää odotuksemme ja olemme Suomen Ladussa todella innoissamme mahdollisuuksista, jotka metsämörritoiminta bonuksen myötä saa" koulutuspäällikkö Nina Räike Suomen Ladusta sanoo. 

"Metsämörri on ollut Suomen Ladussa vuodesta 1992 saakka ja olemme pitkäjänteisesti työskennelleet sen parissa. Metsämörri on satuhahmo, joka innostaa lapset luontoon leikkimään, liikkumaan ja seikkailemaan. Kaiken perusta on ohjaajakoulutus, jota kehitämme jatkuvasti. Peruskurssin lisäksi on tarjolla erilaista täydennyskoulutusta. Oman rikkautensa toimintaan tuo jäsenyhdistyksemme Metsämörriohjaajat ry, joka on tunteella ja taidolla ollut mukana kaikki nämä vuodet."

Kaiken kaikkiaan Suomen Latu on vuosien saatossa kouluttaneet n. 14 000 metsämörriohjaajaa ja 31 % Suomen päiväkodeista on mukana toiminnassa. Tällä hetkellä Metsämörritoiminta painottuu päiväkoteihin.

"Partioaitan ympäristöbonuksella haluamme lisätä kaikkien lasten mahdollisuuksia osallistua metsämörritoimintaan. Lähdemmekin tukemaan Suomen Ladun jäsenyhdistysten toimintaa ja vapaaehtoistyötä mm. kouluttamalla uusia Metsämörri ja -vaeltajaohjaajia ja tarjoamalla lapsiryhmille varusteita  metsätoimintaan. Ilo, leikki ja mielikuvitus ovat mörritoiminnan kulmakiviä ja näitä periaatteita itsekin noudattaen, keksimme varmasti jotain uutta ja innostavaa, jolla saamme toimintaa laajenemaan", Räike kuvailee. 

"Valtavan suuri kiitos Partioaitalle ja kaikille 365-klubilaisille! Hoi kolikok, kuten Metsämörri sanoo." 

Kommentit

Metsämörri

Kolokok,hitaasti hyvää tulee.
Kiireettömyys on avainsana, lapset kasvavat ja ovat hyvin nopeasti päätäntävaltaisissa tehtävissä.
Iloiten ympäristön suojeluun,laulun ja riemun ympyröissä.

- 25.01.2018

Kommentoi