Vuoden liikuttaja on Mikko “Peltsi” Peltola

28.04.2024|2023 Ajankohtaista Jäsenille Yhdistyksille

Yksikin ihminen voi tehdä muiden liikuttamiseksi paljon. Suomen Latu on palkinnut Vuoden liikuttaja -tunnustuksella Mikko “Peltsi” Peltolan.

Kuva: Jesse Väänänen Suomen Latu

–Myös yksittäinen henkilö voi saada ihmeitä aikaan, kun käyttää vaikutusvaltaansa ja saamaansa mediatilaa oikein.

Tähän tulokseen päätyi Suomen Ladun hallitus päättäessään Vuoden liikuttaja -tunnustuksen antamisesta toimittaja Mikko “Peltsi” Peltolalle

–Peltola on loistava esimerkki yksilötason vaikuttajasta ulkoiluasioissa. Hän on omalla persoonallaan innostanut ja kannustanut ulkoilemaan ja edistänyt useita Suomen Ladun lajeja, kuten hiihtoa, retkeilyä, maastopyöräilyä ja polkujuoksua, Suomen Ladun hallituksen puheenjohtaja Kirre Palmi sanoo.

Peltolan tv-ohjelmien keskiössä ovat olleet luonto ja ulkoilu, oma perhe ja Lapin kohteiden lisäksi myös lähiulkoilupaikat. 

–Peltola on omalla esimerkillään erityislapsen vanhempana avannut silmiä soveltavan ulkoilun edistäjänä ja madaltanut kynnystä kaikenlaisille perheille liikkua luonnossa ja ulkoilla yhdessä, puheenjohtaja Palmi sanoo. 

Mikko Peltola on pitänyt esillä myös vastuullisuuden teemoja sekä yhdenvertaisuuden että kestävän kehityksen näkökulmista. Hänet on nähty muun muassa YLEn Miljoona roskapussia -kampanjan kasvona. 

Suomen Ladun jäsenille Peltola on tullut erityisesti tutuksi Kiilopäähiihdon kummina. Kiilopäähiihto aloittaa massahiihtokauden vuosittain joulukuussa. Ensi joulukuussa Kiilopään ja Saariselän maisemissa hiihdetään jo 10. kertaa. 

Tänä vuonna viisikymppisiään juhliva Peltola haastoi kaikki suomalaiset hiihtämään. Lahjat ja onnentoivotukset hän toivoi hiihtokuvien muodossa ja aihetunnisteella #peltsinlahja.

Ulkoilujärjestö Suomen Latu on myöntänyt Vuoden liikuttaja-tunnustusta vuodesta 1985 alkaen

Vuoden liikuttaja -huomionosoitus myönnetään organisaatiolle, yritykselle tai taholle, jonka toiminta on liikuttanut suomalaisia valtakunnallisesti merkittävissä määrin. 

Viime vuonna tunnustuksen sai ympäristöministeriö ensimmäisen Kansallisen luonnon virkistyskäytön strategian laatimisesta. Aikaisempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet muun muassa Tahko Pihkala -seuran Kävelykipinä-tapahtuma, Kuntaliitto, Koira (Kennelliitto) ja Pokemon Go -peli. Huomionosoituksen valinnasta päättää Suomen Ladun hallitus. 

Vuoden liikuttaja -tunnustus myönnettiin Suomen Ladun kevätkokouksessa sunnuntaina 28.4.2024 Suomen Latu Kiilopäällä Saariselällä.