Suomen Latu on myöntänyt yli sata Metsämörri -laatutunnusta

05.12.2023|Ajankohtaista

Laatutunnuksia myönnetään vuosittain laadukasta metsämörritoimintaa toteuttaville varhaiskasvatusyksiköille, yhdistyksille ja muille tahoille. 

Suomen Ladun myöntämiä Metsämörri-laatutunnuksia jaettiin tänä vuonna kaikkien aikojen ennätysmäärä, 123 kappaletta. Tunnusta voi hakea taho, joka toteuttaa metsämörritoimintaa laatukriteerien mukaisesti. Laatukriteereihin kuuluu, että retkiä ohjaa aina koulutettu metsämörriohjaaja, metsässä käydään säännöllisesti ympäri vuoden ja toiminnassa huomioidaan muun muassa leikin merkitys lasten oppimisessa.

”Laatutunnus on tapa viestiä oman metsämörritoiminnan ja luontokasvatuksen laadukkuudesta. Esimerkiksi varhaiskasvatuksessa lasten huoltajat arvostavat tunnusta. Se on myös hyvä tapa tuoda esiin, miten metsämörritoiminta toteuttaa valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman sisältöjä ja tavoitteita. Tämä on laadukasta, pedagogisesti korkeatasoista varhaiskasvatusta, jossa lapsi nähdään aktiivisena oppijana. Metsä on upea oppimisympäristö ja luontotoiminnalla on valtavasti hyötyjä sekä lapsille että aikuisille”, toteaa lasten ulkoilun asiantuntija Tuija Laitinen Suomen Ladusta. 

”Ihan mahtavaa, miten laatutunnusten hakijamäärä kasvaa vuosi vuodelta. Hakemuksista välittyi metsämörriohjaajien osaaminen, innostus ja luonnosta nauttiminen. Olen ylpeä kaikkien laatutunnuksen saaneiden puolesta”, jatkaa Laitinen.

Suomen Latu on koordinoinut metsämörritoimintaa jo yli 30 vuoden ajan. Vuosien aikana metsämörriohjaajia on koulutettu yli 15 000. Metsämörritoiminnassa ohjaajat vievät lapsia luontoon leikkimään, liikkumaan ja oppimaan. Tavoitteena on vahvistaa lasten luontosuhdetta ja samalla oppia monenlaisia taitoja, kuten liikuntaa, vuorovaikutusta ja luontotietoutta.