Hiihtokausi on käynnissä koko maassa

15.12.2023|Ajankohtaista

Suomen Ladun hiihtoasiantuntija Topi Kiljunen antaa vinkit alkutalven ensimmäisille lenkeille ja retkille.

Kauden ensimmäiset hiihtolenkit ovat aina odotettu tapaus, mutta aina ensi sivakoinnit eivät ole yhtä nautinnollisia kuin edellisen kauden muistot keväthangilta. 

“Kiinnittämällä huomiota muutamiin asioihin, saat kauden avattua helpommin ja hiihdosta tulee nopeammin nautittavaa”, kertoo Suomen Ladun hiihtoasiantunija Topi Kiljunen.

Tässä Topin viisi vinkkiä alkukauteen:

1.    Maltti on valttia. Aloita ensimmäiset lenkit kevyesti ja etene rauhassa "kiiruhtaen".

2.    Hiihtokoulusta vauhtia ladulle. Oikea tekniikka tekee hiihdosta helpompaa ja kevyempää. Vaikka olisitkin kokenut hiihtoniilo, niin tekniikkavinkit ja -opit eivät mene koskaan hukkaan.

3.    Välineet kuntoon. Hiihto on myös välineurheilua. Teetä suksillesi peruskunnostus ja voitele kelin mukaan. Jos sukset ovat vanhat tai eivät tunnu toimivan, niin pohdi saisitko uudesta parista uutta intoa ladulle. Uudet sukset kannattaa aina ostaa asiantuntevasta liikkeestä.

4.    Varioi ja vaihtele. Jos osaat pertsan ja vapaan hiihtotavat, niin vaihtele tyylejä lenkin aikana, lähde uusille laduille tai kokeile vaikka umpihankihiihtoa.

5.    Hiihto on hauskempaa yhdessä. Pyydä kaveri mukaan lenkille tai lähde mukaan Suomen Ladun jäsenyhdistysten retkille ja toimintaan.

Suomen Latu Paloheinässä palvelee pääkaupunkiseudun hiihtokansaa

Suomen Latu Paloheinä on pääkaupunkiseudun yksi merkittävimpiä maastohiihdon välinevuokrausta, voitelua ja hiihtokouluja tarjoava ulkoilukeskus Helsingissä.

Suomen Latu Paloheinässä aikainen talvi pääsi yllättämään ja kysyntä niin kursseille kuin voitelupalveluille on ollut suurta. 

“Paloheinässä tunnelma on todella talvinen, lumi peittää puut ja metsän rauha hellii hiihtäjän mieltä”, Topi Kiljunen maalailee.

Myös latuverkosto on laajentunut viime päivinä ja Helsingin kaupunki on ajanut latuja jo yli seitsemän kilometriä. Iso osa latuverkostosta on tehty tykkilumella, joten pieni plussakeli tai vesisade ei tule vaikuttamaan hiihtomahdollisuuksiin.

Lisätietoja Paloheinän palveluista ja toiminnasta osoitteessa suomenlatu.fi/paloheina

Lisätiedot

Topi Kiljunen, hiihdon asiantuntija, Suomen Latu
topi.kiljunen@suomenlatu.fi
puh. 040 157 6500