Jäsenyyden ydintä etsimässä

22.10.2011|Lausunnot

Tuhannet lapset ja aikuiset ovat löytäneet laadukkaamman ja terveellisemmän elämän toimintamme kautta, Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson kirjoittaa Latu & Polku -lehdessä.

Suomen Ladun jäsenmäärä on ollut kasvussa viimeiset 20 vuotta, vaikka monissa muissa kansalaisjärjestöissä suunta on ollut toinen. Miksi melkein 80 000 suomalaista haluaa kuulua Suomen Latuun?

Edullinen jäsenmaksu, runsas paikallinen toiminta ja hyvät jäsenedut – kuten vaikkapa tämä lehti – ovat syitä liittyä Suomen Latuun. Haluaisin kuitenkin haastaa jokaista jäsentä miettimään asiaa vielä syvemmin.

Suomen Ladulla ja sen jäsenyhdistyksillä on mahtavia jäsenetuja, mutta emme kuitenkaan ole mikään bonuskortti-yritys. Tehtävämme on toki pitää hyvää huolta jäsenistämme, mutta se ei ole olemassa olomme tarkoitus tai oikeutus.

Liittymällä Suomen Ladun jäsenyhdistykseen tapaat uusia ihmisiä ja pääset liikkumaan. Yhteisöllisyydessä on voimaa, ja sekin on hauskaa ja antoisaa, mutta poraudutaanpa vielä syvemmälle Suomen Ladun ytimeen.

Suomen Latu jäsenyhdistyksineen tekee upeaa työtä valtakunnallisella ja paikallisella tasolla suomalaisten liikuttamiseksi.

Tuhannet lapset ja aikuiset ovat löytäneet laadukkaamman ja terveellisemmän elämän toimintamme kautta. Olemme eturintamassa puolustamassa ulkoilijoiden asiaa yhdessä muiden ulkoilujärjestöjen kanssa. Etsimme ja kehitämme jatkuvasti uusia tapoja liikkua ja liikuttaa.

Pyrimme kaikin mahdollisin keinoin varmistamaan, että tulevat sukupolvet saavat perintönä maan, jossa voi ulkoilla vapaasti hyvin hoidetussa ja turvallisessa ympäristössä.

Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa tähän työhän maksamalla jäsenmaksunsa, liikkumalla, pyytämällä kaverin mukaan ulkoilemaan ja osallistumalla paikalliseen toimintaan. Yhdessä saamme tämän aikaan, joten jokaisen panos on tärkeä.

Eki Karlsson
toiminnanjohtaja