Sijainti ja aikataulu

SijaintiRaisio
OsoiteNallinkatu 2, 21200 Raisio
  
AjankohtaAlkaa: 23.09.2023, klo 08.30
Päättyy: 23.09.2023, klo 18.30

Lisätietoa

Koko päivän retkellä patikoidaan kahdessa ryhmässä Söderlångvikin uniikin kartanon poluilla ja Purunpään vaellusreitillä. Lyhyemmän reitin valinneilla on myös aikaa tutustua kartanoon ja museoon omatoimisesti. Retki tehdään yhdessä Turun Ladun kanssa. Retkelle voi osallistua Turun Ladun tai Raision Rinkan jäsen. Vapaita paikkoja tarjotaan ilmoittautumisen jälkeen kaikille kiinnostuneille. (Huom. Turun Ladun jäsen ilmoittautuu oman yhdistyksensä tapahtumakalenterin kautta https://turunlatu.fi - tapahtumakalenteri tai Jäsenpolkuun kirjautumalla.)
***
Lähtö Raision kaupungintalolta klo 8.30, paluu klo 18.30 mennessä.
Pysähdys Turussa Ravattulan CM:n bussipysäkillä noin 8.45. Paluumatkalla pysähdytään myös samassa paikassa.
Olethan ajoissa paikalla!

***
Ajamme Dragsfjärdiin Söderlångvikin kartanolle, joka toimi kulttuurimesenaatti Amos Andersonin kesäasuntona. Kartanon alue on laaja ja on kuuluisa myös omenatarhoistaan. Kartanon päärakennus toimii museona. Päärakennuksen tilat ovat erityislaatuiset ja siellä on paljon nähtävää. Halukkaat museokävijät ostavat lipun kartanolta.

Purunpään vaellusreitti on jokaisen saaristoluonnosta pitävän pakollinen kohde! Alue on maisemaltaan ainutlaatuinen metsäinen ja korkeakallioinen niemi Saaristomeren rannalla. Maasto on monimuotoista ja vaihtelevaa metsä-, suo- ja kallioluontoa. Glasbergetin huipulta avautuu upea näköala Saaristomeren kansallispuistoon. Purunpään-Ölmosin alue kuuluu Natura 2000 -suojeltuun alueeseen. Alueella on suojeltu myös noin 200 hehtaarin metsäalue. Metsäalueen suojeluun vaikuttivat vahvasti Kemiönsaaren luonnonsuojeluyhdistyksen aktiivit.

***
RYHMÄT JA REITIT

Ryhmä 1 patikoi kartanolta lähtevää Monan polkua Laavupolulle kohti Sundsvedjan laavua. Laavulle pääsee kulkemaan osaksi tietä pitkin. Laavulla nautitaan eväät ja teemme tulet, jos varoituksia ei ole. Eväiden nauttimisen jälkeen paluu kartanolle, jossa aikaa tutustua rauhassa kartanoon. Reitin pituus noin 5 km. Reitti luokitellaan helpoksi, mutta osa siitä on keskivaikeata kulka (osuuden voi kiertää tien kautta).

Ryhmä 2 patikoi kuten yllä laavulle. Eväiden nauttimisen jälkeen jatketaan välittömästi Purunpään reitille. Reitti on vaihtelevaa ja kalliolta toiselle kiipeämistä, mutta kulkee myös metsäpolkuja ja metsätietä pitkin. Purunpäällä polkua hipoo suuren osan matkaa Saaristomeri. Kuljettavan reitin pituus noin 12 km. Laavulla pidettävän tauon lisäksi pidämme kaksi muutakin lyhyehköä eväs- ja jalkojen lepuutustaukoa. Tämä reitti on osaksi keskivaikea ja osaksi vaikea kuljettava.

Huomioitavaa! Purunpään alue on suojeltu ja siellä ei ole retkeilyrakenteita tai toista tulipaikkaa (Sundsvedjan laavu ainoa tulipaikka).
Bussi tulee noutamaan pidemmän reitin kulkeneet matkan varrelta. Sen jälkeen lähdemme paluumatkalle.

***
Varusteet: Säänmukainen varustus, tukevat ja pohjasta pitävät jalkineet erityisesti pidemmälle patikalle suositeltavaa, istuinalusta, syötävää ja juotavaa oman tarpeen mukaan. Sauvoista / sauvasta on apua kallioille kiivettäessä. Jos tulet pidemmälle patikalle, niin ota mukaan myös pieni roskispussi ja vessapaperia.
Käytössämme on sama bussi koko retken ajan, joten vaihtopaitaa, syötävää ja juotavaa voi jättää bussiin odottamaan paluumatkaa.

***

Ilmoittautumiset 13.9.2023 mennessä yhdistyskohtaisesti Raision Rinkan tai Turun Ladun tapahtumakalenterin sähköisen ilmoittautumisen kautta. Vapaita paikkoja tarjotaan kaikille ilmoittautumispäivän jälkeen 19.9. asti. Tiedustelut retkestä ja vapaista paikoista retken vastuuohjaajalta sähköpostitse tarja.aittala@turunlatu.fi.

Retken hinta 25 euroa/henkilö maksetaan 19.9. mennessä Raision Rinkan tilille FI60 5710 5210 0009 06 . (Turun Ladun jäsen maksaa eri tilille!). Kirjoita viitteeksi 1038 Syysretki 23.9.2023.

Retken hintaan sisältyy bussikuljetukset, retkiohjaus ja Suomen Ladun vakuutus.

***
Lisätietoa kohteista.
Söderlångvikin kartano https://soderlangvik.fi/fi/
Purunpään vaellusreitti, Kemiönsaaren kunnan verkkosivut: https://www.visitkimitoon.fi/fi/nae-ja-koe/aktiviteetit-maalla-ja-merella/luontopolut-ja-ulkoilureitit/purunpaan-retkeilyreitti/

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman nimiSyysretki Kemiönsaarelle
TyyppiTapahtuma
Tapahtuman lajiRetkeily
Kokoontumis- / lähtöpaikkaRaision kaupungintalo
IlmoittautuminenJos olet suomenlatu.fi tapahtumakalenterissa: siirry tapahtuman ilmoittautumiseen valitsemalla otsikon alta ilmoittaudu. Kirjadu sisään Suomen Ladun jäsenpolkuun ja ilmoittaudu mukaan.
Osallistujat20
Ilmoittautuminen13.09.2023 mennessä
Hinnoittelu25 €/henkilö

Tapahtuman yhteystiedot

YhteyshenkilöTarja Aittala
Sähköpostitarja.aittala@turunlatu.fi

RAISION RINKKA RY

Raision Rinkka toimii Suomen Ladun jäsenyhdistyksenä Raisiossa ja lähiympäristössä. Toimintamme tarkoituksena on edistää kaikenikäisten ulkoilua ja liikunnallista elämäntapaa. Liikumme yhdessä retkeillen, kävellen, pyöräillen, polkujuosten ja hiihtäen. Järjestämme perhetapahtumia ja retkeilykursseja. Tarkempia tietoja yhdistyksen toiminnasta on luettavissa kotisivuillamme https://raisionrinkka.fi.

Katso yhdistyksen omat sivut