Sijainti ja aikataulu

SijaintiHalsua
OsoiteKöyhäjoentie 237, 69510 Halsua
  
AjankohtaAlkaa: 11.06.2023, klo 10.00
Päättyy: 11.06.2023, klo 10.00

Lisätietoa

Soidinkallion luontopolkuun voi tutustua lyhyemmissä osissa. Nyt lähdemme Sylyvin Laavulta ja reitin alkupää jätetään pois, matkaa tulee n 17km. Pidämme pidemmät tauot Soidinkallion laavulla ja Lovelammin kodalla, varaa mukaan omat eväät molemmille tauoille ja riittävästi juomista sekä sään mukainen varustus. Voit osallistua retkelle myös lyhyemmästi mutta paluu kyydin joudut itse järjestää. Puolimatkassa polku ylittää Köyhäjoentien, siihen on helppo järjestää kuljetus ja löytyy myös parkkipaikka jos haluaa auton viedä sinne ennakkoon. Retken kesto on n 6-7 tuntia.

 

Soidinkallion luontopolku Halsualla johdattaa soiden ja erämaiden maisemiin. Reitti sopii hyvin koko päivän retkeksi ja on hyvin merkitty sekä viitoitettu.

Soidinkallion luontopolku on hyvä koko päivän retkikohde. 20 km pituinen reitti kulkee vaihtelevissa metsä-, pelto- ja suomaisemissa. Pitkokset helpottavat kulkua suoalueilla, mutta kivikkoiset kohdat vaativat hyvät ja tukevat kengät jalkaan retkeilijälle. Reitin varrella on kaksi laavua sekä kota. Pikkumyllyn laavulla ja tulisijalla voit ihailla veden virtausta ja kuunnella puron solinaa. Soidinkallion laavulta aukeaa upeat maisemat yli suoalueen. Laavulla on tulisija sekä retkipöytä ja penkit. Lovelammen kota on ehkä yksi maakuntamme isoimmista kodista. Kodalle johtaa pitkospolku yli kauniiden suomaisemien.

 

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman nimiRetkelle päivän retki Soidinkallion luontopolulle
TyyppiTapahtuma
Tapahtuman lajiRetkeily
HaastavuusKeskivaativa
Kokoontumis- / lähtöpaikkaSylyvin laavu, Köyhäjoentie 237, Halsua