Sijainti ja aikataulu

SijaintiSavonlinna
OsoitePihlajaniementie 705, 57810 Savonlinna
  
AjankohtaAlkaa: 25.02.2023, klo 10.00
Päättyy: 26.02.2023, klo 15.00

Lisätietoa

Olavinhiihdolla on vuosikymmenten perinteet ja kyseessä onkin yksi Suomen vanhimmista vielä voimissaan olevista hiihtotapahtumista. Tapahtuma on muuuttanut muotoaan vuosien saatossa ja jälleen tällekin vuodelle on tehty muutoksia osallistujakuntaa palvellaksemme.

Enää Olavinhiihto ei ole pelkästään hiihtoa vaan nyt toivotaan ihmisten lähtevän liikkeelle millä tahansa tavoin nauttimaan ulkoilusta. Voit siis osallistua vaikkapa hiihtäen, pyöräillen, kävellen, lumikenkäillen, aivan kuten itse tahdot. 

Tervastupa toimii Olavinhiihdon ja -ulkoilupäivien kiintopisteenä lauantaina ja sunnuntaina, 25. - 26.2. ja 10 €:n osallistumismaksua vastaan saa mm. 

- kunniakirja
- pinssi
- kahvi/tee/mehu
- pulla
- arpa

Arpajaispalkintoina mm. lounaslippu kahdelle, riippari + tarppi, Kupilkoja, yms.

Tervastupa on avoinna la ja su klo 9 - 15 ja rantasauna on ulkoilijoiden käytössä 5 €:n hintaan.

Tuvan kahviossa on myynnissä mm. 
- minilörtsyjä
- lettuja

Lisäksi jäällä on napakelkka (säävaraus), jota voi käydä pyörittämässä ja nauttimassa vauhdin huumasta sekä piha-alueella retkikeitinesittelyä ja jutustelua mm. retkeilyvarusteista. Kuutinpolulla kerrotaan Saimaan norpasta. 

Maastopyöräilijät starttaavat Vuohimästä lauantaina klo 10 ja retkikunnan kohteena on Tervastupa. Paluu tapahtuu omatoimisesti. Hinta ohjatulle pyöräretkelle on 10 €. 

Kuikankolon laavulla on ainakin lauantaina mehupiste, jossa ulkoilijat saavat nauttia kupposen lämmintä mehua nuotion äärellä. 

Tervastuvalle pääsee lähtemään mm. Pullinlahdelta, Aholahdesta, Vuohimäestä, jonne taas pääsee paikallisbussillakin. Ladut ja reitit on hyvässä kunnossa ja kunnostetaan vielä viikonloppua varten uudelleen.  

Tervastuvalla puolestaan voi testata:
- lumikenkiä
- liukulumikenkiä
- napakelkkaa
- lumipotkulautoja
- liukureita
- maastopyörää (maastopyöräesittely)
- retkikeitintä (retkikeitinesittely ja rupattelua retkeilyvarusteista)
- saunaa ja avantoa (5 €/hlö)

Olavinhiihtoon ja -ulkoilupäiviin voi osallistua myös sosiaalisen median kanavien kautta. Lähettämällä kuvan viikkojen 8 ja 9 aikana ulkoilusuorituksestasi Olavin Retkeilijöiden sosiaalisen median kanaviin, osallistut arvontaan, joka suoritetaan hiihtolomaviikkojen päätteksi 5. maaliskuuta. 

10 €:n osallistumismaksulla tuet Pihlajaniemen ulkoilureittien, latujen ja monitoimireittien ylläpitoa. Vapaaehtoisen etäosallistumismaksun voi maksaa yhdistyksen tilille: FI17 5651 1320 2430 73

Tervetuloa nauttimaan Suomen luonnosta!

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman nimiOlavinhiihto
Tapahtuman lajiHiihto
Kokoontumis- / lähtöpaikkaTervastupa
Hinnoittelu10 €/hlö

Tapahtuman yhteystiedot

YhteyshenkilöHarri Heinonen
Sähköpostiolavinretkeilijat@gmail.com
Puhelinnumero050 529 1917

OLAVIN RETKEILIJÄT RY

Katso yhdistyksen omat sivut