Sijainti ja aikataulu

SijaintiNurmijärvi
OsoiteHerustentie 248 Nurmijärvi
  
AjankohtaAlkaa: 12.10.2023, klo 18.00
Päättyy: 12.10.2023, klo 20.00

Lisätietoa

Ajellaan rauhalliseen tahtiin tällä kertaa Nopon ja Herusten alueella helpoimpia polkuja. Ehkä tarkistetaan myös Nurmijärven korkein kohta, talutellen (tai jos on intoa ja taitoa, voi myös ajaa ylös). Aaloitetaan klo 18 Herusten Vireen parkkipaikalta, Herustentie 248. Muistathan ladata lamput mukaan! Tervetuloa! NurLaMTB **********************************************************************

Matalan kynnyksen maastopyöräilylenkki on Nurmijärven Ladussa ja Polussa Kilppari-lenkki. Lenkillä mennään rennosti turhia kiirehtimättä.
Matalan kynnyksen lenkeillä tarjotaan ohjausta maastopyöräilyn perusteisiin tarvittaessa ja välillä ihan tarkoituksella! Matalan kynnyksen Kilppari-lenkeillä lenkkimaastot ovat helpompia ja vauhti on hitaampi. Myös kesto saattaa olla lyhyempi, yleensä 1,5 -2 tuntia.
Matalan kynnyksen maastopyörälenkki on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille uusille, mutta myös aiemmin ajaneille.
Näilläkin lenkeillä tarvitset kunnollisen maastopyörän, ja kypärä on pakollinen. Varaa mukaan juomaa. Jos omistat pumpun ja pyörääsi sopivan vararenkaan, ota nekin mukaan.
Pyöräilymaastoina ovat mm. Rajamäen lähimaastot, Nurmijärven kirkonkylän ja Alhonniitun maastot, sekä Klaukkalan ympäristön maastot. Satunnaisesti myös muualla voidaan pyöräillä.
Vaatimuksena on maastokelpoinen pyörä ja pyöräilykypärä. Myös juomaa on syytä olla aina mukana. Muita suositeltavia varusteita mukaan otettavaksi ovat:
- tarvittaessa jotain energiaa mukaan
- ajo-, aurinko-, tms. lasit silmiä suojaamaan
- pyöräilyhanskat käsien suojaksi
- pumppu ja omaan pyörään sopiva vararengas
- pikatyökalut (ainakin rengasraudat)
- pikaketjulukko, joka sopii omaan pyörään (ketjun katkeaminen)
- takavaihtajan ns. korvake omaan pyörään
Vaatetus säätilan mukaan. Kannattaa suosia mm. pyöräilyhousuja ja värikkäitä vaatteita. Suositeltavaa on myös pyöräilykenkien hankkiminen ja lukkopolkimien käytön opettelu, sillä ne tekevät pyöräilystä mukavampaa.
Alle 18-vuotiailla oltava huoltajan suostumus mukaan tulosta. Alle 12-vuotias vain huoltajan seurassa.
Lisätietoja Nurmijärven Ladun ja Polun kotisivulta

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman nimiNurLaMTB kilppari
TyyppiTapahtuma
Tapahtuman lajiMaastopyöräily
HaastavuusHelppo
Kokoontumis- / lähtöpaikkaHerusten Vireen parkkipaikka

Tapahtuman yhteystiedot

YhteyshenkilöEeva Kenttäkumpu
Sähköpostimtbnurla@gmail.com

NURMIJÄRVEN LATU JA POLKU RY

Nurmijärven Latu ja Polku ry, tuttavallisesti NurLa on vuonna 1982 perustettu ulkoilijan yhdistys. Tällä hetkellä jäsenten kokonaismäärä on lähes 2300 (2.1.2023). NurLa:n lajeja ovat talviuinti, melonta, retkeily, maastopyöräily, polkujuoksu ja perheliikunta. Myös muita lajeja on satunnaisesti tarjolla. Sellaisia ovat olleet esimerkiksi lumikenkäily ja SUP-lautailu.
Nurmijärven Latu ja Polku ry. on Suomen Ladun jäsenyhdistys.

Katso yhdistyksen omat sivut