Akumaja on eräretkeilyn keskus Paistuntureiden erämaa-alueen rajalla

Akumaja

Akumaja sijaitsee Karigasniemellä Akujoen varrella, 3,5 kilometriä lähimmästä tiestä. Akumajan (12 hlöä) lisäksi kohteessa on käytettävissä Dominickin mökki (6 hlöä) ja rantasauna. 

Akumajalla on kesällä 2001 valmistunut rantasauna, jonka löylyissä on mukava virkistäytyä päivän retken jälkeen. Akumajalta löydät erinomaiset retkeily- ja hiihtomaastot, maisemat ja mahdollisuuden kokea puhdasta erämaaretkeilyn henkeä.

Mukavuuksina ovat led-valo, kaasulla toimiva keittiö, takka, kamina, makuutilat ja rantasauna. Kaikille Akumajan varanneille postitetaan yksityiskohtaiset toimintaohjeet.

Huomioithan että Akumajaan tai Dominickin mökkiin ei saa viedä lemmikkieläimiä.

Elo-syyskuu on jäsenyhdistysten ennakkovarausaikaa. Majan käyttö koulutustoimintaan on etusijalla varauksia tehdessä. Tämän jälkeen varaukset toimivat varausjärjestyksessä. 

Hinta vuodelle 2023-2024

Suomen Ladun jäsenet  800 €/ viikko

Järjestä retki näillä Kotkan Ladun vinkeillä

 

Dominickin mökki

Dominickin mökki on Kiilopäältä Akumajan pihapiiriin siirretty kuudelle henkilölle soveltuva majoitusrakennus. Rakennus valmistui syksyllä 2012. Mökissä majoitutaan tunnelmallisesti kynttilän valossa. Mökki sijaitsee noin 30 metrin päässä Akumajasta. Akumajalla ja Dominickin mökissä on yhteiset ulkohuoneet ja yhteinen sauna.
Varustelu: majoitus 6 hh, kaasuhella ja –uuni, kaasujääkaappi. Perusastiat ja keittovälineet.

Hinta vuodelle 2023-2024

Suomen Ladun jäsenet 400 € / viikko

Kulkuyhteydet

Akumajalle voit matkustaa omalla autolla tai bussilla esim. Rovaniemeltä (Gold Line, Eskelisen Lapinlinjat). Lähimmät kaupat ja palvelut Karigasniemellä, jonne Akumajalta matkaa noin 30 kilometriä.

Akumajan tarkan sijainnin löydät tästä linkistä (retkikartta.fi)

HUOM: Pysäköintialue sijaitsee Akujoen pohjoispuolella Tenontien varressa.
Jos navigoit esim. Google Mapsillä suoraan Akumajalle se ohjaa ajamaan väärin ja jättämään auton yksityiseen pihaan, älkää tehkö näin!

 

Vapaat viikot

Tarkista Akumajan ja Dominickin mökin varaustilanne tästä.

Akumajan ja Dominickin mökeillä vaihtopäivä on lauantai. Esim. viikko 10 alkaa viikon 9 lauantaina

Varaukset: johanna.riihimaki@suomenlatu.fi

Käsittelemme varaustietojasi tietoturvallisesti. Voit tutustua henkilötietojesi käsittelyyn Akumajan varausrekisterin tietosuojaselosteesta täältä