Suomen Ladun syyspäiviä vietettiin Mikkelissä

31.10.2023|Yhdistyksille

Suomen Ladun aktiiviset vapaaehtoiset kokoontuivat Sokos Hotel Vaakunaan Mikkeliin 27.-29.10.

Vapaaehtoisten yhteinen viikonloppu sisälsi rentoa yhdessäoloa, tekemällä oppimista ulkona ja järjestön syyskokouksen.

Perjantai-iltana tutustuttiin paikallisiin museoihin osana Mikkelin museoiden yötä Mikkelin Ladun johdolla. Lauantain ohjelmassa kuultiin Olympia Kaukomatkatoimiston ja Suomen Ladun yhteistyöstä, kesällä tehdyn jäsenkyselyn tuloksista, jäsenhankinnasta, marraskuussa avautuvasta uudesta verkkokaupasta, Hyvinvointia ulkoilusta - ja Kaikille avoin ulkoilu -hankkeista sekä keskityttiin ohjaajuuden edistämiseen ja tukemiseen jäsenyhdistyksissä. 

Järjestön virallinen kokous pidettiin 29.10.  hybridikokouksena eli osa osallistujista oli paikan päällä ja osa osallistui etäyhteydellä. Kokouksen puhetta johti Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Syyskokoukseen osallistui 92 yhdistystä ja yhteensä virallisia kokousedustajia oli ilmoittautunut 120, joista noin 57 osallistui etänä ja loput olivat paikalla kokoussalissa Mikkelissä. 

Suomen Ladun hallitukseen valitaan vuosittain kolme uutta jäsentä erovuorossa olevien tilalle. Syyskokouksessa ehdolla hallitukseen olivat Henri Kekkonen, Maarit Leskelä, Heli Rajaniemi ja Juha Vimpari. Äänestyksen jälkeen valituiksi tulivat toimikaudeksi 2024-2026 Maarit Leskelä, Heli Rajaniemi ja Juha Vimpari.

Uudet hallituksen jäsenet Juha Vimpari, Heli Rajaniemi ja Maarit Leskelä.

Oulun latualueelta tuleva Maarit Leskelä on vuorovaikutuksesta ja yhdessä tekemisestä innostuva järjestötoimija. Hänellä on pitkä kokemus partiosta ja liikuntaseuroista Oulun Ladun ja aluetoiminnan lisäksi. Ammatillinen tausta on vahvasti koulupuolella, opettajana ja rehtorina. Erityisesti Maaritin kiinnostuksen kohteena ovat lähiliikuntapaikat ja ulkoilun olosuhteet.

Heli Rajaniemi on oikeustieteen maisteri, jolla on 20 vuoden työkokemus johtotehtävistä valtion eri virastoista ja ministeriöistä. Heli ottaa rohkeasti keskusteluun vaikeitakin asioita ja kertoo innostuvansa yhdessä tekemisestä. Heli toimii vapaaehtoisena lasten harrastustoiminnassa. Helin oma jäsenyhdistys on Kouvolan Latu, Kymi-Vuoksen latualueelta. 

Keski-Suomen alueyhdyshenkilönäkin toiminut Juha Vimpari on aktiivinen järjestötoimija, jolla on kokemusta kunta-, maakunta- ja valtakunnallisen tason toiminnasta. Juha on kehittäjä, liikuttaja ja yhteistyön tekijä, jolle kansanterveydellinen näkökulma on tärkeä. Juhan jäsenyhdistys on Jyväskylän Latu. 

Syyskokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2024 sekä päivitetyn talousarvion  kuluvalle vuodelle. Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin Hämeenlinnan Ladun kokousedustaja Kai Nihtin esityksestä talouden seurantaan liittyvä ponsi, johon hallitus vastaa kevään järjestön kokouksessa Kiilopäällä. Ponsiesityksessä oltiin erityisen huolestuneita järjestön taloudesta ja sen seurannasta. Samalla esitettiin toive Kiilopään yhtiöittämisestä. Hallitus perehtyy asiaan ja vastaa ponsiesitykseen kevätkokouksessa. 

Suomen Ladun strategian päätavoitteen jäsenmäärää pienennettiin 100 000 jäseneen ja uusi päätavoite muutettiin muotoon: 100 000 ulkoilijaa löytää järjestöstämme sopivan yhteisön ja pääsee mukaan toimintaan.

Kokouksen pöytäkirja lisätään yhdistyspalveluiden sivuille, kun pöytäkirja valmistuu ja on hyväksytty. Kokouksen tallenne löytyy osoitteessa www.suomenlatu.fi/kokouslive.

Mauri Pitkäsen ottamia kuvia kokousviikonlopusta: https://photos.app.goo.gl/sfyBuvrhB1i7bUrd6.

Seuraavan kerran vapaaehtoiset kokoontuvat kevätpäiville Kiilopäälle 26.-30.4.2024 Kiilopään 60-vuotisjuhlien merkeissä. Kiilopään koko majoituskapasiteetti on varattu järjestöväelle ja toivottavasti Kiilopää täyttyy jäsenyhdistysten osallistujista. Kokouspaketteja voi varata suoraan Kiilopäältä 21.11.2023 alkaen ja Kiilopäälle kuljetaan yhteisillä busseilla. Lisätietoa marraskuun aikana www.suomenlatu.fi/kokoukset -sivulla. 

Kuvat: Mauri Pitkänen