Ohjaajuudesta vastaava yhdistyksiin

22.11.2023|Yhdistyksille

Olipa yhdistyksen toiminta pientä tai suurta, ohjaajat ovat Suomen Ladun ja sen jäsenyhdistysten toiminnan sydän. Ohjaajat, jotka saavat tukea ja joiden toimintaa arvostetaan, ovat motivoituneita ja saavat muitakin innostumaan ohjaajuuden polulle.

Suomen Ladun tavoitteena on kehittää ohjaajuutta ja luoda työkaluja sen tukemiseen myös ruohonjuuritasolle, olivatpa ohjaajat pitkälle koulutettuja konkareita tai toimintaansa aloittelevia vertaisohjaajia. Tämän tavoitteen edistämiseksi toivomme kunkin yhdistyksen nimeävän yhden luottamushenkilön ohjaajuudesta vastaavaksi. Isoissa yhdistyksissä, joissa toiminta on laajaa, ohjaajuudesta vastaavina voivat toimia myös lajivastaavat. Heistä yksi voidaan nimetä Suomen Ladun yhteyshenkilöksi.

Kun yhdistys on nimennyt ohjaajuudesta vastaavan, tulisi tämä tieto viedä myös Yhdistyspolkuun yhtenä luottamustoimena, samalla tavoin kuin esimerkiksi sihteeri tai rahastonhoitaja nimetään Yhdistyspolussa. Luottamustehtävä liitetään jäsenen tietoihin.

Tulemme ottamaan yhteyttä kaikkiin ohjaajuudesta vastaaviin vuoden 2024 alkupuolella ja kutsumaan heidät etätapaamiseen, jossa verkostoidumme ja kerromme, millaisia tukitoimia heille tulee olemaan jatkossa tarjolla. Kuulemme myös mielellämme, millaista tukea yhdistyksissä kaivataan.

Jos sinulla tai yhdistykselläsi on kysyttävää, ota yhteyttä:

Susanne Blomqvist
susanne.blomqvist@suomenlatu.fi
puh. 044 722 6322