Metsämörri

Suomen Ladun lastentoiminnan vankka kulmakivi on metsämörritoiminta. Metsämörri-satuhahmo innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan. Toimintaa toteuttavat Suomen Ladun metsämörrinohjaajan koulutuksen saaneet ohjaajat. He toimivat mm varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja Suomen Ladun jäsenyhdistyksissä. Suomen Latu koordinoi ja kehittää suomenkielistä metsämörritoimintaa. 

Metsämörritoiminnassa lapsille on omat viitteelliset ikäryhmät. Metsämörriohjaaja muodostaa oman lapsiryhmänsä ryhmän koon, ikäjakauman sekä lasten temperamentin ja taitojen mukaan.  

  • Metsänuppuset ovat alle 3-vuotiaita, jotka saavat ensikosketukset luontoon yhdessä aikuisen kanssa.
  • Metsämyttyset ovat 3–4-vuotiaita. He leikkivät ja liikkuvat luontoa ihmetellen.
  • Metsämörrit ovat 5–8-vuotiaita lapsia, joiden tiedonhalu täyttyy ja he oppivat mielikuvitusrikkaan leikin ja luonnon tutkimisen avulla.
  • Metsävaeltajat ovat 7–12-vuotiaita lapsia, jotka retkeilevät ja liikkuvat monipuolisesti lähiluonnossa

Metsämörri-klubi

Metsämörri-klubi on maksuton ja kaikille avoin. Klubilaiset saavat Metsämörrin kirjeen sähköpostitse kaksi kertaa vuodessa ja alennuksen kausittain vaihtuvasta Metsämörri-tuotteesta. Liity mukaan!

Liity klubiin tästä

 

Ohjaajaksi

Metsämörritoimintaan pääsee mukaan suorittamalla Metsämörriohjaajan peruskurssin. Kurssilla perehdytään lasten luontokasvatukseen ja varustetietouteen sekä saadaan perustaidot ohjaajana toimimiseen. Peruskurssin jälkeen ohjaajalla on mahdollisuus saada tukea, oppia uutta, syventää osaamistaan ja verkostoitua Metsämörriohjaajan täydennyskoulutuksissa.

Jos haluatte saada metsämörritoimintaa yksittäiseen tapahtumaan, ota yhteys metsamorri.ohjaajat@gmail.com. Toiminnan jatkuvuuden kannalta suosittelemme oman ohjaajan kouluttamista.

 

Punaisen sulan salaisuus

Punaisen sulan salaisuus on Haltian Luontokeskukseen toukuussa 2017 avattu Metsämörriaiheinen luontopolku. Polun ovat toteuttaneet Metsämörriohjaajat ry, Suomen Latu, Finlands Svenska Idrott rf ja Luontokeskus Haltia. 


Suloisen aisti- ja liikuntaharjoituksia sisältävän polun voivat kiertää perheet tai varhaiskasvattajat ryhmineen. Polun lopussa on eväspaikka. Varhaiskasvatusryhmille on, Luontokeskuksen aukioloaikoina, infosta saatavilla ohjaajan reppu, joka sisältää lisätehtäviä. www.haltia.com