Kouluttaudu

Metsämörritoimintaan pääsee mukaan suorittamalla Metsämörriohjaajan peruskurssin. Päivämäärää klikkaamalla pääset ilmoittautumaan kurssille. Peruskurssin jälkeen ohjaajalla on monia tapoja saada tukea, oppia uutta, syventää osaamistaan ja verkostoitua.

Toteutamme kursseja myös tilauskursseina, jolloin kouluttajamme saapuvat luoksenne yhdessä sovittuna ajankohtana. Täytä tilauslomake niin pääsemme alkuun. Lomake aukeaa tästä linkistä. 

 Vuoden 2019 esite löytyy tästä. 

Huom. Ohjaajakurssit ovat henkilökohtaisia eli kurssin käynyt saa itselleen ohjaajapätevyyden metsämörritoiminnan toteuttamiseen, samoin kurssimateriaali on ohjaajan oma. 

Metsämörriohjaajan peruskurssi 2 op (15 x 45 min)

Metsämörriohjaajan peruskurssi on kaikille avoin. Kurssi toteutetaan pääsääntöisesti viikonloppukurssina (lauantai–sunnuntai klo 9-16). 

Peruskurssilla opit:

  • metsämörrilaulut, -leikit ja -sadut
  • perehdyt lasten luontokasvatukseen
  • perehdyt varustetietouteen
  • saat perustaidot ohjaajana toimimiseen
  • osallistut metsämörriretkeen
  • saat valmiudet toimintasuunnitelman laatimiseen

Kurssin hinta on 155 € (Suomen Ladun  jäsen), muut 195 €. Kurssin hintaan sisältyy opetus, kurssimateriaali ja päiväkahvit. Suomen Ladun jäsenyhdistyksillä on käytössään 2 ilmaispaikkaa vuodessa metsämörritoiminnan kursseille. Ilmaispaikan käyttänyt ohjaaja sitoutuu ohjaamaan yhdistyksessä. Ilmaispaikan käytöstä sovitaan yhdistyksen kanssa ennen kurssille ilmoittautumista. 

 

Metsämörriohjaajan täydennyskoulutus

Osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista hyväksytysti.

 

Ilmoittaudu nyt Metsämörriohjaajan superviikonloppuihin lokakuulle!

Viikonloppu sisältää Metsänuppuset ja -myttyset teemakurssin lauantaina ja Metsämörri ystävineen -teemakurssin sunnuntaina. Jos ilmoittaudut molemmille kursseille käytä alla olevaa superviikonlopun ilmoittautumislinkkiä, niin saat kurssit yhteishintaan, 150€ Suomen Ladun jäsenille ja 200€ muille, kuin jäsenille. Huom. Sinun tulee ilmoittautua viikonloppuun tätä linkkiä klikaten. Jos ilmoittaudut yksittäisille kursseille, on kurssin hinta normaali kurssihinta.

19.-20.10 Helsinki, ilmoittautuminen päättyy 17.10.

26.-27.10 Kaarina, ilmoittaudu viimeistään 16.10.
 

 

Metsämörri ystävineen -teemakurssi 1 op (8 x 45 min)

Metsämörrillä on ystäviä, jotka johdattavat mielenkiintoisten aihekokonaisuuksien pariin. Lohi-Valtteri tuntee vesistöt ja rannat, Tunturi-Tiinan aluetta on lapin luonto ja Nova innostaa suurempien planetaaristen ilmiöiden pariin. Kurssilla tutustutaan Metsämörriin ja ystäviin syvemmin:

* opit draamaa apuna käyttäen kurssin teemojen mukaisia leikkejä ja harjoitteita
* saat runsaasti uutta materiaalia ja ideoita
* kurssimateriaali sisältää cd:n, jossa on viisi uudelleensovitettua metsämörrilaulua

Kurssin hinta on 95 € (Suomen Ladun jäsen), muut 130 €. Kurssin hintaan sisältyy opetus, kurssimateriaali ja päiväkahvit.Vuonna 2019 metsämörri ystävineen ja metsänuppuset ja -myttyset teemakursseille pääsee yhteishintaan 150/200 €, ilmoittaudu superkoulutusviikonloppuihin yllä olevalla linkillä. 

20.10.2019, Helsinki ilmoittautuminen päättyy 17.10.

27.10.2019, Kaarina ilmoittautuminen päättyy 10.10.

 

Metsänuppuset ja -myttyset -teemakurssi 1 op (8 x 45 min)

Kurssilla syvennyt
* pienen lapsen maailmaan
* leikin merkitykseen sekä lapsen
* aikuisen väliseen vuorovaikutukseen.
* opit pienille sopiva tapa retkeillä
* saat paljon käytännönläheisiä ideoita
* lauluja, leikkejä ja loruja pienten lasten luontokasvatukseen.

Kurssin hinta on 95 € (Suomen Ladun jäsen), muut 130 €. Kurssin hintaan sisältyy opetus, kurssimateriaali ja päiväkahvit. Vuonna 2019 metsänuppuset ja -myttyset ja metsämörri ystävineen -teemakursseille pääsee yhteishintaan 150/200 €, ilmoittaudu superkoulutusviikonloppuihin yllä olevalla linkillä. 

19.10.2019, Helsinki ilmoittautuminen päättyy 17.10.

26.10.2019, Kaarina ilmoittautuminen päättyy 10.10.

 

Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi 1 op (8 x 45 min)

Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2015 (eops) on luontevasti toteutettavissa ulkona luonnossa. Kurssilla saat osaamista tähän ja ideoita Metsämörrin liittämisestä esiopetukseen. Materiaali julkaistaan uudistettuna keväällä 2019 ja se sisältää mm. 50 säänkestävää tehtäväkorttia.

 

9.11.2019 Helsinki, ilmoittauminen päättyy 17.10.

Kurssin hinta on 95 € (Suomen Ladun jäsen), muut 130 €. Kurssin hintaan sisältyy opetus, kurssimateriaali ja päiväkahvit.

 

Metsävaeltajatoiminnan ohjaajakurssi 1 op (8 x 45 min)

Järjestämme koulutuksia kysynnän mukaan. Jos haluat käydä kurssin, ilmoita kiinnostuksestasi meille tästä. 

Metsävaeltajat ovat alakouluikäisiä luonnossa liikkujia. He retkeilevät, leikkivät, tutkivat ja liikkuvat eri tavoin lähiluonnossa. Metsävaeltajatoimintaa toteutetaan kerhomuotoisena yhdistyksissä mutta sisältöjä voi soveltaa myös muussa kerhotoiminnassa ja kouluissa osana opetusta.

Kurssilla saat perustiedot Metsävaeltajatoiminnasta ja opit, kuinka retkeilytaitoja harjoitellaan 7-12-vuotiaiden kanssa. Käytännönläheinen kurssi toteutetaan pääosin ulkona. 

Kurssi on kaikille avoin eli ei edellytä Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista. Osallistujalta vaaditaan kokemusta päiväretkeilystä ja retkeilyn perustaidot.

Kurssin hinta on 95 € (Suomen Ladun jäsen), muut 130 €. Kurssin hintaan sisältyy opetus, kurssimateriaali ja päiväkahvit. 

 

Metsämörriohjaajan päivityskurssi 4 x 45 min

Kurssilla kertaamme metsämörritoiminnan ydinasioita, leikkejä ja harjoitteita. Saat ajankohtaista tietoa toiminnasta ja oma osaaminen syvenee kokemustenvaihdon myötä. Kurssille osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista. Kurssi palvelee parhaiten niitä, joilla peruskurssin suorittamisesta on yli viisi vuotta. Kurssimateriaalina on viimeisin, päivitetty Metsämörriohjaajan peruskurssin ohjaajan opas. 

Järjestämme koulutuksia myös kysynnän mukaan. Jos haluat käydä kurssin, ilmoita kiinnostuksestasi meille tästä. 

 

Metsämörrin kouluttajakoulutus

Seuraava kouluttajakoulutus järjestetään vuonna 2020. Koulutus sisältää lähipäivät 14.-15.3. ja 31.10. Koulutuspaikkakunta on Oulu. Lähipäivien lisäksi koulutukseen kuuluu kurssin kouluttaminen (harjoittelu) ja muutama lyhyt välitehtävä. Haku koulutukseen avautuu marraskuussa 2019. Pääsyvaatimuksena ovat Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittaminen ja käytännön kokemus metsämörritoiminnan toteuttamisesta lapsille tai perheille. Lisätiedot: nina.raike@suomenlatu.fi.

Metsämörrikoulutuksia järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.