Vastuullisesti metsässä – PEFC haastaa nukkumaan yön ulkona

04.05.2017|Nuku yö ulkona Tapahtumat

PEFC:n markkinointipäällikkö Juha Uppa aikoo osallistua Nuku yö ulkona -haasteeseen.

Parhaimmillaan retkeily on lähes ilmainen harrastus, mutta jotain korvaamatonta se edellyttää – vastuullisesti hoidettuja metsiä. PEFC-metsäsertifiointi turvaa metsien vastuullista hoitoa kaikkialla maailmassa.

Metsänhoidon sosiaalista vastuullisuutta tukevat myös jokamiehenoikeudet, jotka takaavat kaikille pääsyn metsään. Vastuullisuuden edistäminen edellyttää luonnon kunnioittamista myös luonnossa liikkujalta ­– metsään ei tule jättää merkkejä siellä oleskelusta ja roskat on kerättävä lähtiessä mukaan.

PEFC haastaa yhteistyössä Suomen ladun kanssa kaikki nukkumaan yön ulkona 17. kesäkuuta 2017. Metsässä voi yöpyä esimerkiksi Nuuksion kansallispuiston PEFC-metsähotellissa, jonka ympäristössä on mahdollisuus testata eri urheilulajeja, kylpeä telttasaunassa tai nauttia illallisen metsäravintolassa.

”Tapahtuma on mainio esimerkki siitä, miten voidaan madaltaa kynnystä jokamiehenoikeuksien hyödyntämiseen ja luonnossa liikkumiseen. Olemme yhteistyössä mukana, koska haluamme tuoda esille metsien tarjoamia monipuolisia mahdollisuuksia ja lisätä tietoa vastuullisesta metsienhoidosta. Tuemme lasten ja nuorten metsätietämyksen ja luontosuhteen edistämistä ja haluamme kannustaa kaiken ikäisiä retkeilijöitä ympäri Suomen osallistumaan haasteeseen. Itse aion nukkua Nuuksiossa”, toteaa PEFC Suomen markkinointipäällikkö Juha Uppa.

Ottamalla kuvan luontoretkestä ja jakamalla sen sosiaalisessa mediassa tunnisteella #luontogram voi voittaa yöpymisen perheen tai ystävien kanssa PEFC-metsähotellin vieraana. Lue lisää: www.pefc.fi/nukuyoulkona

 

Vastuullista metsätaloutta

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. PEFC-sertifiointi tarjoaa keinon puuraaka-aineen ja puutuotteiden toimitusketjujen vastuullisuuden osoittamiseen ja seuraamiseen. Metsänhoidolle sertifiointi asettaa vaatimuksia liittyen esimerkiksi metsien monimuotoisuuden turvaamiseen, metsien terveyden ja kasvun ylläpitoon sekä virkistyskäyttöön.

Maailman metsistä noin kymmenen prosenttia on sertifioitu – ja niistä yli puolet, noin 300 miljoonaa hehtaaria, PEFC:n vaatimusten mukaisesti. Suomalaisista metsistä noin 85 prosenttia on PEFC-sertifioitu.

www.pefc.fi