Näin toimit Nuuksion PEFC-Metsähotellissa

15.06.2017|Nuku yö ulkona Tapahtumat

Tässä viime hetken vinkit Nuuksion PEFC- Metsähotelliin saapujille

Nuuksion PEFC-Metsähotelliin on tulossa huikea määrä majoittujia Nuku yö ulkona -tapahtumaan 17.6.! Vaikka Nuuksion PEFC-Metsähotelli onkin jo varattu täyteen, voi tapahtumaan osallistua myös päiväseltään tai omalla majoitteella.

Jotta varmistamme kaikille sujuvan ja mukavan päivän luonnossa, olemme koonneet muutamia vinkkejä ja ohjeita metsähotelliin ja tapahtuma-alueelle päiväseltään saapujille.

Majoittuminen omilla teltoilla

Ilmoittautumisjärjestelmän kautta ei enää kannata ilmoittautua mukaan omalla majoitteella.

Jos kuitenkin haluat vielä saapua paikalle omalla teltalla, on se mahdollista. Huomioi kuitenkin, että PEFC-Metsähotellin omatoimimajoitusalueella Mustalammen rannalla on varmasti lauantaina runsaasti omatoimimajoittujia. Ilmoittauduthan myös tullessasi Metsähotellin infossa.

Myös Luontokeskus Haltian tapahtumakentällä voi majoittua omalla teltalla, katso ohjeet Haltian verkkosivuilta.

Ruokailut PEFC-Metsähotellissa

Yksi retkeilyn parhaita hetkiä on oman ruoan valmistus ja sen nauttiminen luonnon helmassa. Tapahtuman osallistujien käytössä on useita tulisijoja, joilla voi valmistaa omat retkiateriat. Pakkaa siis mukaan riittävästi evästä ja omat ruokailuvälineet, jotta pääset nauttimaan tästä telttailun kohokohdasta!

Metsähotellissa palvelee myös nuotiokioski, jonka valikoimassa on pientä purtavaa kuten muurikkalettuja, pikkusuolaista ja virvokkeita.

Non-stop -kuljetukset luontokeskus Haltialta Haukkalammelle

Haukkalampi sijaitsee Espoossa, Nuuksion kansallispuiston itäosassa. Tapahtumapäivänä pysäköinti on järjestetty Swinghill-laskettelukeskuksen parkkipaikalle. Pysäköintialueelta on non-stop -kuljetus Haukkalammen tapahtuma-alueelle ja takaisin lauantaina klo 8-23 ja sunnuntaina 8-14.

Nuuksioon pääsee loistavasti myös bussilla Espoon keskuksesta linjalla 245A (pysäkki perillä Solvalla). Lisätietoja ja aikataulut voi katsoa HSL:n reittioppaasta. Solvallan pysäkki on luontokeskus Haltiaa vastapäätä. Bussilla tulijat pääsevät Haukkalammelle menevään kuljetukseen Haltian edestä.

Non-stop-kuljetuksen reitti:

Swinghill:n parkkipaikka – Luontokeskus Haltia – Haukkalampi

Busseja on ruuhka-aikoina 2 ja ne kulkevat väliä jatkuvasti. Välimatkaa on n. 4 kilometriä ja bussi kiertää lenkin n. 2 kertaa tunnissa. Kannattaa kuitenkin varata reilusti aikaa siirtymään, jotta ehdit varmasti haluamiisi ohjelmiin.

Ohjelma

Nuuksion PEFC-Metsähotellin monipuolisen ohjelman löydät tapahtuman nettisivuilta.

Tervetuloa mukaan rakastumaan kesäyöhön!

Ps. Jaathan omat fiiliksesi somessa #nukuyöulkona #luonnonpäivät

Mikä PEFC? PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) on metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. PEFC-sertifiointi asettaa metsänhoidolle vaatimuksia liittyen esimerkiksi metsien monimuotoisuuden turvaamiseen, metsien terveyden ja kasvun ylläpitoon sekä  virkistyskäyttöön. Lisäksi PEFC-sertifiointi tarjoaa käytännöt puuraaka-aineen ja puutuotteiden toimitusketjujen vastuullisuuden osoittamiseen ja seuraamiseen.