Sosiaalisen median vaikuttajat yöretkellä – kesän kaunein yö ulkona

08.06.2017|Nuku yö ulkona Tapahtumat

Bassoradion Lina Schiffer nauttii usvaisen aamun tunnelmasta.

17.6 järjestettävä Nuku Yö Ulkona -haaste kannustaa retkeilijöiden lisäksi myös kaikkia muita kokeilemaan ulkona nukkumista, jopa omalla kotipihallaan, jos ei kauemmaksi halua lähteä.

Järjestimme sosiaalisen median vaikuttajille mahdollisuuden kokeilla yöpymistä metsän keskellä ja kertoa kokemuksistaan lukijoilleen. Heidän omia kirjoituksiaan pääset lukemaan jakamistamme julkaisuista seuraavan viikon aikana.

Retken ohjelmassa oli villiyrttien keräämistä illallisen salaattiin, melontaa, metsäjoogaa lyhtyjen valossa, saunomista telttasaunassa, uimista, kokkaamista sekä iltanuotiolla istuskelua ja elämän suurista kysymyksistä juttelemista.

Kira Kosonen, muotibloggaaja, vietti elämänsä ensimmäisen yön ulkona 5.6.2017. Kiran kömmittyä aamulla makuupussistaan aamukahville, hän kysyi, voidaanko jäädä toiseksi yöksi heti perään. Kiran olemuksesta huokui aamulla rentoutunut ja hyvin nukkunut ihminen. Ensimmäisen yön jälkeen hän ihmetteli, kuinka metsässä ei tarvitse tinkiä hyvästä ruuasta, vaan voi nauttia retkestä kaikilla aisteilla.

Minna Jakosuo, retkibloggaaja, puolestaan tunnelmoi, kuinka hän ei muistanut, milloin olisi nukkunut yli yhdeksään ulkona. Aina ei tarvitse kiirehtiä – riittää kun nauttii olemisestaan. Minnalle retken iloisin hetki syntyi telttasaunassa käynnistä ja talviturkin heittämisestä. Hän kävi illan aikana jopa kolme kertaa sadeveden lämmittämässä Liesjärvessä uimassa ja olo oli uinnin jälkeen mitä mainioin. Minna suosii retkellä ennalta tuntemattomiin ihmisiin tutustumista, sillä metsässä ihmiset ovat avoimia ja tutustuminen on helpompaa kuin muualla.

Lina Schiffer, radiojuontaja ja dj, piti luontoa lähellä sydäntään jo ennestään. Hän koki retken silmiä avaavana kokemuksena ja ihmetteli ääneen, miksi hän ei useammin yövy ulkona. Helsingin lähelläkin on paljon paikkoja, joihin pystyttää teltta ja nukahtaa luonnon ääniä kuunnellen. Hän haluaisi viedä pian muitakin ystäviänsä kokemaan saman valaistumisen. Linan hektisestä työtahdista ei ollut merkkiäkään aamulla, kun hän heräsi teltasta ja tunsi olonsa huolettomammaksi kuin pitkään aikaan. 

Henriikka Simojoki, lifestyle-bloggaaja, on hänkin retkeillyt luonnossa aiemmin, mutta toivoisi pystyvänsä siihen useammin. Heriikka osasi odottaa retkeltä seesteistä luonnon keskellä olemista sekä uusien ihmisten tapaamista. Hän kuitenkin koki retken huipentuman löytämällä maasta syötävän orvokin, joita aina ennen on hakenut Stockmannin herkusta. Orvokki päätyi Henriikan salaattiin ja makoisa villiyrttisalaatti vatsan täytteeksi. Henriikka muistelee kaihoisasti aamua, kun hän heräsi kelloon neljältä aamuyöllä ja lähti melomaan usvan keskelle kuunnellen kuikkaparin aamuvirttä.

Eeva Mäkinen, instagrammaaja, toimi retken järjestäjänä ja iloitsi ennen kaikkea siitä, kuinka kaikki retkelle osallistujat olivat hyvin liikuttuneita ulkona yöpymisen ihanuudesta. Tunnelma oli rauhallinen, mutta hauska ja kaikkien luontosuhde syveni silmin nähden.

Iloisia metsäöitä toivottaen.

Suomen Latu & Eeva Mäkinen